3.886 vizualizări

Sesizarea lui Igor Dodon privind legea anti-propagandă, în vizorul presei

Președintele Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională joi, 4 ianuarie, în privința prevederilor legii anti-propagandă votate de Parlament în două lecturi. Potrivit șefului statului, legea în cauză ar atenta la principiile democrației și „încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”. Presa a relatat pe larg poziția lui Igor Dodon, iar abordarea a fost diferită. Mesaj.md a adaptat o expresie frazeologică și a titrat: „Dodon, cu jalba-n proțap la Curtea Constituțională în ceea ce privește „legea anti-propagandă””. Independent.md a pus accentul pe criticile anterioare aduse de Igor Dodon Curții Constituționale: „După ce a criticat dur Curtea Constituțională, Dodon se adresează la ea în privința legii „anti-propagandă””. Agora.md a relatat neutru despre sesizarea depusă de șeful statului și argumentele acestuia: „DOC. Dodon sesizează CC cu privire la „Legea anti-propagandă”. Ce argumente invocă”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon, CU JALBA-N PROȚAP la Curtea Constituțională în ceea ce privește „legea anti-propagandă”

Președintele Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională în privința examinării constituționalității prevederilor legii de modificare a Codului Audiovizualului, prin care se interzice transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic altele decât cele produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
mesaj.md

DOC. Dodon sesizează CC cu privire la „Legea anti-propagandă”. Ce argumente invocă

Șeful statului sesizează Curtea Constituțională în privința examinării constituționalității prevederilor acestei legi votate de Parlament în două lecturi.
agora.md

După ce a criticat dur Curtea Constituțională, Dodon se adresează la ea în privința legii „anti-propagandă”

După ce acum 2 zile critica dur Curtea Constituțională pentru decizia de a-l suspenda din funcție, președintele Igor Dodon s-a adresat joi la aceeași instituție în privința legii votate în Parlament referitoare la „securizarea informațională”.
independent.md