3.585 vizualizări

Plasarea lui Dorin Chirtoacă sub control judiciar, o sursă inepuizabilă pentru interpretări și judecăți de valoare

Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu vineri, 10 noiembrie, fiind plasat sub control judiciar pentru 30 de zile. Decizia emisă de magistrați îi interzice lui Chirtoacă să părăsească municipiul Chișinău, să meargă la locul de muncă și să intre în legătură cu persoanele implicate în dosar. Solicitat să comenteze decizia, edilul suspendat a menționat: „Ceva nu este în regulă. Eu nu înțeleg această decizie tardivă. Probabil vor începe presiuni cu demisia”. Jurnaliștii au reflectat pe larg subiectul, iar știrile au fost dintre cele mai diverse. La știrea de la Publika.md, instituție media afiliată Partidului Democrat, s-au strecurat judecăți de valoare cu privirea la reacția lui Dorin Chitoacă: „Chiar şi aşa, Dorin Chirtoacă a rămas nemulţumit de decizia instanţei și a anunțat că o va contesta la Curtea de Apel”. Sputnik.md a interpretat de asemenea declarațiile lui Dorin Chirtoacă, titrând: „Dorin Chirtoacă nu este bucuros că a fost eliberat din arest la domiciliu”. Agora.md a realizat o știre neutră și fără interpretări jurnalistice. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dorin Chirtoacă scapă de arestul la domiciliu. Edilul suspendat al Capitalei a fost eliberat sub control judiciar

Dorin Chirtoacă a fost eliberat. Magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Buiucani au respins demersul procurorilor şi au decis eliberarea acestuia din arest la domiciliu sub control judiciar, astfel, edilul suspendat poate să se deplaseze prin ţară, dar nu are dreptul să părăsească Republica Moldova.
publika.md

Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pentru 30 de zile. Astfel, magistrații au respins cererea procurorilor de a-i prelungi mandatul de arest la domiciliu.
agora.md

Dorin Chirtoacă nu este bucuros că a fost eliberat din arest la domiciliu Read more: https://sputnik.md/society/20171110/15520287/chirtoaca-nu-este-bucuros-ca-afost-eliberat-din-arest.html

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu se bucură că a fost scos din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.
sputnik.md