5.288 vizualizări

Declarațiile Ministrului Apărării, Eugen Sturza, în atenția presei

Noul Ministru al Apărării, Eugen Sturza, a acordat un interviu postului de radio Europa Liberă, în care a vorbit despre prioritățile sale la șefia ministerului, despre bugetul alocat reformelor, precum și colaborarea cu NATO și alți parteneri ai Republicii Moldova. Declarațiile lui Eugen Sturza au devenit miercuri, 8 noiembrie, subiect de știre pentru mai multe instituții media. Portalul Noi.md a notat că proaspăt-numitul ministru al apărării are ambiții mari în ceea ce privește consolidarea capacității de apărare a țării, titrând: „Sturza: Moldova trebuie să fie pregătită să riposteze inclusiv Rusiei”. Deschide.md a scos în prim-plan necesitatea reorganizării armatei: „Eugen Sturza vrea o armată profesionistă, fără militari în termen”. Europalibera.org a publicat interviul integral și a titrat: „Eugen Sturza: „Neapartenența la un bloc militar cum este NATO nu poate garanta securitatea unei țări””. Vedeți mai jos selecția de știri.

Sturza: Moldova trebuie să fie pregătită să riposteze inclusiv Rusiei

Începînd cu 2018, domeniul securității naționale și cel al apărării va deveni o prioritate pentru Republica Moldova, a declarat ministrul Apărării, Eugen Sturza, citat de NOI.md.
noi.md

Eugen Sturza: „Neapartenența la un bloc militar cum este NATO nu poate garanta securitatea unei țări”

Care vor fi prioritățile noului ministru al apărării, ce buget vor avea reformele anunțate, cum va continua colaborarea cu NATO și cu alți parteneri ai R.Moldova care sprijină modernizarea sectorului de securitate al țării, colaborare căreia i se opune președintele pro-rus Igor Dodon?
europalibera.org

Eugen Sturza vrea o armată profesionistă, fără militari în termen

Noul ministru al Apărării declară că el și echipa lui își propun să înlocuiască treptat actualul sistem mixt al Armatei Naționale, constituit din 50 la sută profesioniști și 50 la sută militari în termen.
deschide.md