4.291 vizualizări

Numirea Silviei Radu la șefia Primăriei, în vizorul presei

Silvia Radu, fosta candidată independentă la alegerile prezidențiale, a fost numită luni, 6 noiembrie, primar interimar al capitalei, după retragerea din această poziție a viceprimarului Nistor Grozavu. Desemnarea a fost făcută săptămâna trecută de către Nistor Grozavu, care a condus primăria ca interimar din luna mai în locul edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, arestat în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Potrivit Partidului Liberal, numirea Silviei Radu și a altui viceprimar, Ruslan Codreanu, ar fi o nouă dovadă a înțelegerilor dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, pentru a-l îndepărta de la Primărie pe Chirtoacă din motive politice. Presa a relatat amplu subiectul, iar fiecare a făcut-o de propria manieră. Independent.md a scos în prim-plan informații despre rezultatele modeste obținute la prezidențiale de candidata Silvia Radu: „Primar de Chișinău cu 0,35% susținere; Câte voturi a acumulat Silvia Radu la prezidențiale, în capitală”. Protv.md a informat despre felul cum s-a instalat Silvia Radu în biroul de primar: „Faceți loc, vine Silvia Radu! Lucrurile lui Dorin Chirtoaca, scoase din biroul primarului general. Ghimpu, indignat: „Așa se lucreaza” – GALERIE FOTO”. Europalibera.org a realizat o știre informativă și cu mai multe surse: „Sivia Radu, noul primar interimar al Chișinăului”. Vedeți mai jos selecția de știri.

(GRAFIC) Primar de Chișinău cu 0,35% susținere; Câte voturi a acumulat Silvia Radu la prezidențiale, în capitală

Noul primar interimar al capitalei, Silvia Radu, a devenit cunoscută opiniei publice în 2016, atunci când a candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova în calitate de independent.
independent.md

Sivia Radu, noul primar interimar al Chișinăului

Fosta candidată independentă la prezidențiale, Silvia Radu și-a asumat astăzi rolul de primar interimar al capitalei, după retragerea din această poziție a viceprimarului Nistor Grozavu.
europalibera.org

Faceti loc, vine Silvia Radu! Lucrurile lui Dorin Chirtoaca, scoase din biroul primarului general. Ghimpu, indignat: "Asa se lucreaza" - GALERIE FOTO

Silvia Radu, numita astazi primar interimar, va ocupa biroul lui Dorin Chirtoaca. Prin urmare, la aceasta ora, toate lucrurile lui Dorin Chirtoaca sunt scoase de acolo, astfel incat maine Silvia Radu sa se poate instala acolo.
protv.md