3.626 vizualizări

Sistarea finanțării UE în sectorului justiției, un subiect politizat

UE a anunțat miercuri, 11 octombrie că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a susține reformele în sectorul justiției. Este vorba de ultima tranșă pentru acest sector, în valoare de 28 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat al delegației UE la Chișinău, autoritățile au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul Justiției în anii 2014 și 2015. Presa a relatat masiv despre acest anunț parvenit de la Bruxelles, iar abordarea jurnaliștilor a fost diferită. Publika.md (instituție media afiliată PDM) a politizat subiectul și a informat în felul următor: „Lipsa reformelor în ministerele pe care le-a condus PLDM au lăsat Moldova fără finanțare europeană pentru justiție”. Evzmd.md a pus accentul pe sistarea fondurilor europene și a ales un titlu mai colorat: „Gata cu joaca! UE închide robinetul cu bani destinați reformei justiției din R. Moldova”. Protv.md s-a detașat de spațiul politic și a reflectat subiectul în mod echilibrat: „Fără bani pentru reformele în justiție. UE nu va mai transfera 28 de milioane de euro: „Autoritățile din RM nu au îndeplinit condițiile. Și finanțările pentru alte sectoare ar putea fi oprite”.

Lipsa reformelor în ministerele pe care le-a condus PLDM au lăsat Moldova fără finanțare europeană pentru justiție

Moldova a ratat 28 de milioane de euro pentru lipsa de reforme în domeniul justiției în special în perioada 2014-2015, când Ministerul Justiției a fost condus de Partidul Liberal Democrat. Despre acest lucru a anunțat, astăzi, delegația Uniunii Europene din Moldova printr-un comunicat de presă.
publika.md

Fara bani pentru reformele in justitie. UE nu va mai transfera 28 de milioane de euro: " Autoritatile din RM nu au indeplinit conditiile". Si finantarile pentru alte sectoare ar putea fi oprite

Astazi, UE anunta ca nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a sustine reformele in sectorul justitiei si a pus in asteptare platile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare.
protv.md

Gata cu joaca! UE închide robinetul cu bani destinați reformei justiției din R. Moldova

Mersul lent al reformelor din domeniul justiției în Republica Moldova a determinat Bruxellesul să anunțe, miercuri, că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat de la Chișinău pentru a susține reformele în sectorul justiției.
evzmd.md