3.623 vizualizări

Ecoul dezbaterilor din Parlamentul European în presa de la Chișinău

Dezbaterile din Parlamentul European de marți, 3 octombrie, privind ultimele evoluții din R. Moldova și angajamentele țării în parcursul european au fost reflectate pe larg în presa de la Chișinău. Oamenii însă, în funcție de instituția media de la care au decis să se informeze, au aflat lucruri diferite despre cele discutate la Strasbourg. De la Publika.md au aflat că Republica Moldova înregistrează progrese – inclusiv creștere economică și eforturi de modernizare: „Progresele făcute de Republica Moldova au fost recunoscute la nivel european”. La Jurnal.md nu s-a auzit nimic despre laude, în schimb au fost scoase în față criticile aduse Chișinăului: „Raportorul pentru RM în Parlamentul European,  ​Petras Auštrevičius: „Moldova ratează multe oportunități; Votarea legii electorale nu a fost mișcarea pe care noi o așteptăm de la un partener al UE””. Europalibera.org a relatat neutru despre subiect: „Parlamentul European a dezbătut evoluțiile din Moldova și proiectele de rezoluții privind îndeplinirea angajamentelor Chișinăului”.

Progresele făcute de Republica Moldova au fost recunoscute la nivel european

Partidul Democrat din Moldova salută interesul Parlamentului European pentru situația din Republica Moldova, interes ilustrat prin dezbaterea densă și echilibrată care a avut loc la Strasbourg, în plenul Parlamentului.
publika.md

Parlamentul European a dezbătut evoluțiile din Moldova și proiectele de rezoluții privind îndeplinirea angajamentelor Chișinăului

Parlamentul European a dezbătut în această după amiază evoluțiile din Moldova și propunerea de rezoluţie a popularilor europeni și a social- democraţilor în legătură cu situaţia din Moldova și a îndeplinirii angajamentelor asumate de Moldova în cadrul acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
europalibera.org

Raportorul pentru RM în Parlamentul European, ​Petras Auštrevičius: „Moldova ratează multe oportunităţi; Votarea legii electorale nu a fost mişcarea pe care noi o aşteptam de la un partener al UE”

Critici dure în Parlamentul European în adresa autorităţilor de la Chişinău. „Votarea legii privind modificarea sistemului electoral, în pofida avertismentelor venite de la instituţiile internaţionale, a fost o decizie pe care nu o aşteptam de la un partener al Uniunii Europene”.
jurnal.md