3.809 vizualizări

Sondajele sociologice, spațiu de manevră și interpretări jurnalistice

„CBS-AXA”, la comanda IDIS „Viitorul”, a lansat marți, 3 octombrie, un sondaj de opinie care reflectă cele mai recente preferințe ale oamenilor în sfera politică, precum și atitudinea lor despre evoluțiile socio-economice din țară. În topul celor mai populari politicieni sunt președintele Igor Dodon cu 17,3 %, lidera PAS, Maia Sandu, cu 4,8 la sută și președintele PPDA, Andrei Năstase, cu 1%. Presa a reflectat pe larg rezultatele cercetării. Astfel, Aif.md a scos în prim-plan popularitatea șefului statului: „Sondaj: Președintele – lider incontestabil în ratingul încrederii cetățenilor R. Moldova”. Aceeași informație, Agora.md a relatat-o diferit, menționând că Igor Dodon în ultimele luni a pierdut  din popularitate: „GRAFIC. Dodon scade în sondaje: În trei luni a pierdut peste 6%”.Unimedia.info a abordat subiectul neutru și echidistant: „ (foto) Sondaj IDIS: Cine sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Опрос: Президент — безоговорочный лидер рейтинга доверия граждан Молдовы Источник: http://aif.md/opros-prezident-bezogovorochnyj-lider-rejtinga-doverija-grazhdan-moldovy/ © aif.md

Глава государства остается политиком №1 по уровню доверия граждан страны.
aif.md

(foto) Sondaj IDIS: Cine sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere a populației. Asta arată rezultatele unui sondaj realizat de către IDIS Viitorul.
unimedia.info

GRAFIC. Dodon scade în sondaje: În trei luni a pierdut peste 6%

Președintele Igor Dodon pierde din încrederea cetățenilor. Cel puțin asta arată datele sondajului realizat de CBS Axa la comanda IDIS Viitorul.
agora.md