3.615 vizualizări

Protestul PSRM: simpatii și favoruri jurnalistice

Membri și simpatizanți ai PSRM au protestat duminică, 24 septembrie, la Bălți, Anenii Noi și Cahul. Aceștia au cerut ca preşedintele ţării să aibă mai multe atribuţii şi să fie organizate alegeri anticipate. La sfârşitul protestului, socialiştii au adoptat o rezoluţie şi au anunțat că vor începe colectarea de semnături pentru un nou referendum. Jurnaliștii au reflectat protestul extrem de diferit, acest lucru fiind și un indicator al nivelului de profesionalism și echidistanță. NTV Moldova a realizat un reportaj amplu, de nouă minute, însoțit de o coloană sonoră gravă, care amplifică importanța evenimentului. Prime TV a reflectat evenimentul în contextul protestelor recente ale membrilor şi simpatizanţilor Partidului „Demnitate şi Adevăr” şi PAS, aliniindu-le: „Se întrec în proteste! Socialiştii vor ca Moldova să devină republică prezidenţială”. Jurnaliștii de la Pro TV au fost cei mai echidistanți, reflectând protestul neutru și fără a favoriza vreo formațiune politică.

Cetățenii vor regim prezidențial

Astăzi în Republica Moldova a avut loc un protest național împotriva actualei guvernări.
ntv.md

Socialistii vor sa initieze un referendum prin care sa-i dea mai multa putere sefului statului. PSRM a organizat astazi proteste in 3 orase din tara: "Sa intoarca miliardul" - VIDEO

Ceea ce nu a reusit Igor Dodon, vor sa faca socialistii. PSRM a anuntat ca vrea republica prezidentiala si ca se apuca sa adune semnaturi pentru un referendum, dupa ce in luna iulie, Curtea Constitutionala a anulat plebescitul initiat de presedinte care urma sa aiba loc astazi.
protv.md

Se întrec în proteste! Socialiştii vor ca Moldova să devină republică prezidenţială

Socialiştii au protestat, astăzi, concomitent în trei oraşe: Anenii Noi, Bălţi şi Cahul. La mitinguri au participat câteva mii de persoane, care au cerut ca preşedintele ţării să aibă mai multe atribuţii şi să fie organizate alegeri anticipate.
prime.md