3.972 vizualizări

Protestul Opoziției din 17 septembrie, hârtia de turnesol pentru mass-media

Liderii partidelor de opoziție Maia Sandu și Andrei Năstase, alături de susținătorii lor, au protestat duminică, 17 septembrie, în fața Parlamentului. Ei au scandat lozinci „Noi nu cedăm!”, „Să vă fie frică, ţara se ridică!”, au cerut abrogarea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul proporțional și i-au acuzat pe PDM că ar fi în cârdășie cu PSRM. Protestul a continuat în fața televiziunii naționale, unde protestatarii au cerut „emisie în direct” și demisia şefei postului public Moldova 1. Mass-media a reflectat evenimentele din centrul capitalei, însă unghiul de abordare a fost hârtia de turnesol. Publika.md, instituție media afiliată PDM, a văzut această manifestație astfel: „Un nou protest eșuat al partidelor de opoziție. În fața Parlamentului au venit doar 1.000 de persoane”. Jurnal.md, dimpotrivă, a acordat importanță evenimentului: „Consiliul Marii Adunări Naţionale organizează un nou PROTEST de amploare la Chişinău”. Inprofunzime.protv.md a realizat un material neutru: „Proteste în fața Parlamentului. Maia Sandu și Andrei Năstase, alături de susținători au cerut abrogarea sistemului electoral mixt. Protestul s-a încheiat în fața televiziunii naționale – VIDEO”.

Un nou protest eșuat al partidelor de opoziție. În fața Parlamentului au venit doar 1.000 de persoane

Formaţiunile din opoziției, printre care Partidul "Acțiune și Solidaritate", Partidul "Demnitate și Adevăr" și PLDM au adunat astăzi în fața Parlamentului puțin peste 1.000 de persoane.
publika.md

Proteste in fata Parlamentului. Maia Sandu si Andrei Nastase, alaturi de sustinatori au cerut abrogarea sistemului electoral mixt. Protestul s-a incheiat in fata televiziunii nationale - VIDEO

Au fost proteste astazi in fata Parlamentului. Liderii partidelor de opozitie Maia Sandu si Andrei Nastase, alaturi de sustinatorii lor au cerut abrogarea sistemului electoral mixt sirevenirea la sistemul proportional.
inprofunzime.protv.md

Consiliul Marii Adunări Naţionale organizează un nou PROTEST de amploare la Chişinău

„Noi nu cedăm!”, „Să vă fie frică ţara se ridică!”. Sunt câteva dintre lozincile sacandate în aceste moment în faţa Parlamentului de la Chişinău. Mii de cetăţeni au răspuns la apelul Consiliului Marii Adunări Naţionale şi au ieşit la un nou protest de amploare faţă de acţiunile tandemului Plahotniuc-Dodon.
jurnal.md