4.612 vizualizări

Ziua Independenței, în vizorul presei

Republica Moldova a sărbătorit 26 de ani duminică, 27 august, de la declararea independenței. Cu acest prilej, în capitală, dar și în alte orașe din țară au avut loc concerte, cu participarea mai multor artiști locali și de peste hotare. Presa a relatat pe larg despre aceste festivități, iar știrile despre ele au fost hârtia de turnesol. Astfel, Publika.md a relatat pe un ton triumfător despre  „concertul grandios din PMAN”, la care „peste 100 de mii de oameni s-au distrat pe muzica artiștilor internaționali”, evenimentul fiind organizat de fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.  Jurnal.md a notat pe un ton critic: „ Ziua Independenţei RM, sub şlagăre ruseşti; Alexandru Slusari: Modul în care a fost organizată sărbătoarea denotă atitudinea reală a lui Plahotniuc faţă parcursul european al ţării”. TV 8.md a adoptat o poziție neutră, dar a menționat că de Ziua Independenței s-a dat o „bătălie a concertelor”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Concert grandios ieri în PMAN. Peste 100 de mii de oameni s-au distrat pe muzica artiștilor internaționali (FOTO)

A fost frenezie aseară în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Peste 100 de mii de oameni au dansat şi s-au distrat de minune în centrul Capitalei, unde a avut loc un concert fără precedent. Pe scenă au urcat artistul Smiley şi trupa Holograf din România, dar şi interpreţii Nicolai Baskov, Polina Gagarina şi Dmitrii Malikov din Federaţia Rusă.
publika.md

Bătălia concertelor de Ziua Independenței. Andrew Rayel și Smiley la Chișinău, Carla’s Dreams și Jasmin la Orhei, Sofia Rotaru la Bălți

Astăzi, 27 august, cu ocazia marcării a 26 de ani de la obținerea independenței R. Moldova, în mai multe orașe din țără au loc concerte. Fără să vrea Chișinăul, Orheiul și Bălțiul, au devenit câmp de luptă dintre edili și guvernare.
tv8.md

Ziua Independenţei RM, sub şlagăre ruseşti; Alexandru Slusari: Modul în care a fost organizată sărbătoarea denotă atitudinea reală a lui Plahotniuc faţă parcursul european al ţării

Modul în care a fost organizată sărbătoarea Ziua Independenţei denotă foarte elocvent atitudinea reală a coordonatorului faţă de Republica Moldova şi parcursul european al acesteia, afirmă vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.
jurnal.md