4.487 vizualizări

Inspectarea poligonului de la Bulboaca, între panică și hiperemotivitate jurnalistică

Președintele Igor Dodon a inspectat luni, 14 august, poligonul de la Bulboaca. Într-un briefing de presă, președintele Igor Dodon a declarat că nu a depistat lucrări militare dubioase sau implicarea unor forțe armate din afara țării. De asemenea, șeful statului a declarat că nu va permite ca Republica Moldova să se implice într-un conflict regional sau să fie destabilizată situația din țară. Presa a relatat pe larg despre vizita de la Bulboaca, iar știrile au fost dintre cele mai diverse. Sputnik.md a folosit un titlu în care a catalogat declarațiile lui Igor Dodon drept „dure” și nu a ezitat să inducă panică prin sintagma va fi sau nu război”. Portalul Evzmd.md a plasat evenimentul în contextul recentelor declarații ale vicepremierului rus Dmitrii Rogozin, care a menționat că la poligonul de la Bulboaca forțe NATO pregătesc comandouri de moldoveni pentru destabilizarea regiunii prin intrarea în conflict cu forțele transnistrene: Ceartă între slujbașii Kremlinului? DODON îl contrazice pe Rogozin: „Nu am depistat lucrări dubioase de ordin militar la Bulboaca”. Radiochisinau.md a realizat o știre informativă și neutră la acest subiect, în care nu s-au depistat judecăți de valoare sau titlu care să provoace panică.

Declarațiile dure ale lui Dodon după vizita de la Bulboaca: va fi sau nu război

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat presa despre rezultatele vizitei sale la poligonul militar de la Bulboaca, după care s-a referit și la speculațiile despre o eventuală implicare a Republicii Moldova într-un război regional
sputnik.md

Igor Dodon: La poligonul de la Bulboaca nu au fost depistate lucrări militare dubioase

„La poligonul de la Bulboaca, din Anenii Noi nu au fost depistate lucrări militare dubioase sau implicarea unor forțe armate din afara țării”, a declarat într-un briefing președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
radiochisinau.md

Ceartă între slujbașii Kremlinului? DODON îl contrazice pe Rogozin: „Nu am depistat lucrări dubioase de ordin militar la Bulboaca”

Președintele prorus Igor Dodon pare să-l contrazică pe colegul său de la Moscova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a afirmat recent că se încearcă în poligonul de la Bulboaca pregătirea unor comandouri de moldoveni, împreună cu forțe din NATO, pentru destabilizarea regiunii prin intrarea în conflict cu forțele transnistrene.
evzmd.md