3.712 vizualizări

Legea cu privire la reforma Guvernului, „promovată cu viteza luminii” sau „o revoluție”

Legea cu privire la reforma Guvernului a fost promulgată marți, 18 iulie, de președintele țării, Igor Dodon. Această lege stabilește modul de organizare și funcționare a Guvernului, domeniile de activitate, structura și raporturile juridice ale acestuia cu alte autorități publice. De asemenea, urmează să fie exclusă funcția de viceministru, iar atribuțiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de Secretarii de Stat, care vor asigura și interimatul funcției de ministru, la necesitate. Jurnaliștii au relatat pe larg despre promulgarea  respectivei legi, iar abordarea și titlurile din presă au fost dintre cele mai diferite. Jurnal.md a subliniat contextul negativ în care a fost votată și promulgată legea: „a fost promovată cu viteza luminii în Parlament”, în timp ce Argumentul.info a interpretat evenimentul cu titlul de bravură „Revoluție în Guvern!”. Portalul Zdg.md s-a abținut de la calificative și a realizat o știre neutră.

Dodon a PROMULGAT legea cu privire la reforma Guvernului, propusă de Plahotniuc şi promovată cu viteza luminii în Parlament // DOC

Preşedintele Igor Dodon a promulgat legea cu privire la reforma Guvernului, propusă de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Proiectul a fost votat în două lecturi în Parlament la doar câteva luni după ce a fost vociferată de şeful PD.
jurnal.md

(doc) Dodon a promulgat legea cu privire la reforma Guvernului

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a promulgat legea cu privire la reforma Guvernului, votată în prima lectură de către deputații din Parlament în cadrul ședinței din 30 iunie.
zdg.md

Revoluție în Guvern! Dodon a promulgat legea cu privire la reforma Executivului

Preşedintele Igor Dodon a promulgat noua Lege a Guvernului. Șeful statului a declarat că este pentru reducerea numărului de ministere la fel cum susţine şi reducerea numărului de deputaţi.
argumentul.info