3.324 vizualizări

Declarațiile lui Evghenii Șevciuk, între senzaționalism și lipsă de acuratețe a faptelor

Fostul lider al regiunii transnistrene, Evghenii Șevciuk, a confirmat pe pagina sa de Facebook, joi, 29 iunie, informația vehiculată anterior pe rețelele de socializare precum că se află pe malul drept al Republicii Moldova și că a ajuns la Chișinău cu un taxi. După ce ieri i s-a ridicat imunitatea și i s-au intentat mai multe dosare penale la Tiraspol, acesta susține că în regiunea transnistreană este urmărit și că se dorește asasinarea lui. Presa de la noi a urmărit declarațiile acestuia, iar știrile au fost dintre cele mai diferite. Mesaj.md a preferat un titlul senzaționalist, folosind sintagma „incendiar”, iar publicația Kp.md îl prezintă pe Evghenii Șevciuk în continuare drept „lider al Transnistriei”, deși acesta a pierdut așa-zisele alegeri prezidențiale din 11 decembrie 2016. Portalul Agora.md a realizat o știre neutră la acest subiect. Vedeți mai jos selecția de materiale.

INCENDIAR! Fostul „președinte” al Transnistriei A EVADAT în Moldova, de frică să nu fie UCIS!

Fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a confirmat pe Facebook că se află pe malul drept al Nistrului, după ce legislativul transnistrean i-a ridicat miercuri imunitatea ca să poată fi judecat pentru furtul din banii publici.
mesaj.md

Evgheni Șevciuk spune că i se pregătea un omor la comandă: Mă urmăreau jeep-uri negre de la Sheriff

Fostul lider de la Tiraspol, căruia i-a fost ridicată ieri imunitatea și i s-a intentat, în regiune, un dosar penal, spune că în Transnistria s-a dorit asasinarea lui. El a confirmat că a trecut pe parte dreaptă a Nistrului „ca să verifice informația”.
agora.md

Евгений Шевчук рассказал, почему сбежал из Приднестровья: Меня хотели убить, поэтому я сбежал на такси

Лидер Приднестровья рассказал, кто его "заказал" и покинул Приднестровье он не на подводной лодке.
kp.md