5.855 vizualizări

Lupta cu propaganda străină în mass-media din R. Moldova, prilej pentru triumf politic și mediatic

Partidul Democrat a înregistrat în Parlament marți, 13 iunie, un proiect de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media din Republica Moldova. Decizia a fost luată la ședința săptămânală a formațiunii și a fost anunțată de liderul acesteia, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, proiectul nu prevede interzicerea unor posturi de televiziuni, ci doar a unor emisiuni informative prin care se desfășoară această propagandă, a menționat Vlad Plahotniuc. Jurnaliștii au urmărit cu atenție subiectul, iar știrile au fost dintre cele mai diferite. Portalul Politics.md a realizat un titlu triumfalist, în care notează că „PD a declarat război propagandei străine! Pentru prima dată o guvernare de la Chișinău are curajul să lupte cu propaganda rusească”, portalul Today.md a relatat de aceeași manieră,  „Gata cu propaganda rusă în R. Moldova! PDM a înregistrat proiectul de lege care o interzice”. Radiochișinău.md a relatat subiectul neutru și fără să-l nuanțeze. Vedeți mai jos selecția de știri.

PD a declarat război propagandei străine! Pentru prima dată o guvernare de la Chișinău are curajul să lupte cu propaganda rusească

Partidul Democrat (PD) va înregistra astăzi în Parlament o inițiativă legislativă privind combaterea propagandei străine în Republica Moldova. Despre aceasta a declarat cu puțin timp în urmă președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing.
politics.md

Proiect de lege care prevede limitarea propagandei străiistrat de PDM

Partidul Democrat a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede limitarea propagandei străine în mass-media din Republica Moldova.
radiochisinau.md

Gata cu propaganda rusă în R. Moldova! PDM a înregistrat proiectul de lege care o interzice

Partidul Democrat va înregistra, astăzi, în Parlament inițiativa legislativă privind securizarea spațiului informațional și combaterea propagandei străine în Republica Moldova.
today.md