82.124 vizualizări

Trecerea în opoziție a PL, prin filtrul presei

Partidul Liberal a trecut vineri, 2 iulie, în opoziție față de „coaliția PDM-PSRM”. Declarația a fost făcută publică în plenul Parlamentului de către deputatul liberal Roman Boțan. În declarație se menționează că PDM şi-a subordonat toate organele de drept pentru atingerea scopurilor politice și că vicepreședintele formațiunii, primarul capitalei, „Dorin Chirtoacă și ex-ministrul Transporturilor, membrul PL, Iurie Chirinciuc sunt deținuți politici”. Presa a urmărit ședința Parlamentului, iar dovadă a fost multitudinea de știri la acest subiect. Astfel, Prime.md (instituție media afiliată PDM) a remarcat schimbul de replici a deputaților din Parlament, dar a înclinat balanța în mod evident spre democrați, folosind o singură declarație de-a liberalilor. Portalul Moldnews.md a avut un titlu mai colorat și metaforic, alegând sintagma „PL și-a luat inima-n dinți”, iar Ipn.md a a relatat pe un ton neutru despre textul declarației. Vedeți mai jos selecția de știri.

Acuzaţii în Parlament. PL susţine că PDM şi PSRM fac presiuni asupra liberalilor

Liberalii, care au trecut recent în opoziţie, acuză democraţii că ar fi în cârdăşie cu socialiştii şi că ar exercita presiuni asupra membrilor PL. Deputaţii liberali pretind că primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, şi fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, cercetaţi pentru corupţie şi trafic de influenţă, ar fi persecutaţi din motive politice.
PRIME.MD

Deputat în Parlament: PL trece în opoziție față de „coaliția PDM-PSRM”

Partidul Liberal trece în opoziție față de „coaliția PDM-PSRM”. Într-o declarație făcută publică vineri, 2 iunie, în plenul Parlamentului de către deputatul liberal Roman Boțan se menționează că „PL a plătit pentru verticalitatea și apărarea intereselor naționale, reacție care a venit neîntârziat prin acțiuni penale împotriva fruntașilor liberali”, transmite IPN.
IPN.MD

PL ”și-a luat inima-n dinți”//PDM și-a subordonat toate instituțiile și le folosește pentru anihilarea oponenților

Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu a anunțat vineri, 2 iunie că trec în opoziţie faţă de ”coaliţia PDM-PSRM”. Asta după ce săptămâna trecută, Ghimpu anunța că PL pleacă din coaliția de guvernare.
MOLDNEWS.MD