3.644 vizualizări

Sondajele de opinie, prilej de manipulare pentru jurnaliști

Președintele Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova, fiind susținut de 55,6 la sută din populația țării. Șeful statului este urmat de lidera PAS, Maia Sandu, cu 21,2 la sută și de președintele PPDA, Andrei Năstase, cu 4,9 la sută. Cifrele în cauză reflectă rezultatele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova și care a fost făcut public în ultima zi de mai. Următorii în topul politicienilor se află liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi (4,3%), dar și președintele PD, Vlad Plahotniuc (4,1%).

Presa a stat cu ochii pe rezultatele cercetării, iar fiecare instituție media pare să le „citit”/interpretat în felul său. Publika.md (resursă afiliată Partidului Democrat) a omis informația despre politicienii care se bucură de cea mai mare încredere a oamenilor și a relatat despre scorul obținut de Vlad Plahotniuc, în contextul în care alții un rating și mai mic… Portalul Zugo.md a avut o abordare similară, prezentând scorul liderului PDM, Vlad Plahotniuc, drept o „creștere vertiginoasă”, deși acesta a ocupat doar locul cinci. Portalul Basarabia.md a relatat mai echilibrat, prezentând informațiile complete despre ratingul politicienilor. Vedeți mai jos selecția de știri.

Sondaj: Cetăţenii au mai multă încredere în Vlad Plahotniuc decât în Voronin şi Greceanîi

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a intrat în top 5 la capitolul încrederii populației în personalități politice, bucurându-se de încrederea a 16% din cetățeni, după ce cu un an-doi în urmă se afla la capătul opus al clasamentului.
publika.md

(SONDAJ) Igor Dodon și Maia Sandu se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor – (VIDEO)

Președintele Igor Dodon și liderul PAS, Maia Sandu, sunt politicienii care se bucură în continuare de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor moldoveni.
basarabia.md

sondaj | Plahotniuc, în top 5 politicieni care se bucură de încrederea cetățenilor

Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, se bucură de o creștere vertiginoasă a încrederii din partea cetățenilor. Datele celui mai recent sondaj arată că președintele PD a urcat mai multe trepte în topul încrederii în personalitățile politice.
zugo.md