4.702 vizualizări

Igor Dodon despre expulzarea diplomaților ruși, un joc politic și mediatic

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat marți, 30 mai, la decizia autorităţilor moldovene privind declararea a cinci diplomaţi ruşi „personae non gratae”. Igor Dodon s-a arătat indignat de acțiunea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europenea, calificând gestul drept unul „revoltător” și o provocare a guvernării, care este nemulțumită de „creșterea ratingului președintelui”. Jurnaliștii au urmărit declarațiile, pe care șeful statului le-a făcut în cadrul unei conferințe de presă, iar știrile de peste zi au fost dintre cele mai diverse.  Portalul A-tv.md (afiliat Partidului Socialiștilor) a relatat pe un ton grav despre subiect și declarațiile președintelui, iar Agora.md și Curentul.md au pus accent pe replici mai „colorate” și acide: „ vă ține „krîșa” PD”, „credeți că vă jucați de-a țara în bunghi”. Vedeți mai jos selecția de știri. 

Президент РМ созывает Высший совет безопасности: Власти совсем страх потеряли?! (ВИДЕО)

В связи с возмутительным демаршем властей, совершенным в адрес Российской Федерации и посольства, президент Республики Молдова сообщил о созыве Высшего совета безопасности.
a-tv.md

Igor Dodon s-a adresat majorității parlamentare: „Credeți că vă jucați de-a țara în bunghi?”

Președintele R.Moldova, Igor Dodon, se arată indignat de acțiunea Guvernului privind expulzarea a cinci diplomații ruși de pe teritoriul Republicii Moldova.
curentul.md

Dodon cere socoteală de la SIS și Externe în cazul diplomaților ruși: Acum vă ține „krîșa” PD, dar veți răspunde pentru asta

Președintele țării, Igor Dodon, a catalogat decizia de expulzare a cinci diplomați ruși din Moldova și numirea lor persona non grata drept o provocare a guvernării care e nemulțumită de „creșterea ratingului președintelui”, iar acțiunea se petrece „pe fundalul îmbunătățirii relațiilor cu Rusia”.
agora.md