4.927 vizualizări

Raportul lui Pavel Filip în Parlament, între triumf și îndoială

Vineri, 25 mai, Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat, în Parlament, Raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru anul 2016. Preț de câteva ore premierul a vorbit despre realizările și provocările Executivului, s-a referit la situația socio-politică actuală și a apreciat colaborarea dintre Guvern și Parlament. Presa a stat cu ochii pe discursul șefului Cabinetului de miniștri, iar știrile  au trădat preferințele politice ale redacțiilor. Astfel, portalurile Moldova24.md și Hotnews.md, cunoscute pentru afilierea la PDM, au realizat știri pe note triumfaliste, în care au lăudat activitatea Guvernului. La polul opus, portalul Moldnova.eu a pus la îndoială realizările acestuia, apelând la statistici și studii realizate despre situația socio-politică din Republica Moldova. Vedeți mai jos selecția de știri.

RAPORTUL Guvernului // R. Moldova a înregistrat în 2016 o creștere economică peste așteptări

Republica Moldova a înregistrat în 2016 o creștere economică peste așteptări, în pofida dificultăților economice și financiare înregistrate la începutul anului – problemele din sectorul financiar bancar, înghețarea asistenței externe, credibilitatea redusă din partea partenerilor externi, se spune în raportul de activitate al Guvernului prezentat astăzi de premierul Filip.
moldova24.info

Realitatea, diferită de raportul lui Filip. Cum arată de fapt „rezultatele din justiție” și creșterea economică în Moldova

Lupta cu corupția și locurile noi de muncă sunt principalele realizări cu care s-a lăudat premierul Pavel Filip în Parlament.
moldnova.eu

Raportul Guvernului: Lupta anticorupție dă rezultate – majorare semnificativă a cazurilor contracarate

Rezultatele atinse pe parcursul anului 2016 constituie o garanție a faptului că Guvernul actual este angajat plenar în atingerea obiectivelor asumate și va pleda în continuare pentru implementarea reformelor care vor asigura calitatea actului de guvernare prin instituții corecte și drepte, acționând în baza principiului transparenței și eficienței, se arată în raportului anual de activitate al guvernului, prezentat vineri de Pavel Filip.
hotnews.md