5.392 vizualizări

Marșul „Fără frică”, văzut ca „eșec”, „apocalipsă” sau… informare

Duminică, 21 mai, la Chișinău s-a desfășurat marșul cu genericul „Fără frică”, un eveniment organizat tradițional de către Centrul de informații „Genderdoc-M” în susținerea drepturilor omului și a comunității LGBT din Republica Moldova. La marș au participat activiști civici, politicieni, reprezentanți ai societății civile, dar și ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră. Oamenii au pornit de la strada București spre Maria Cebotari, dar au fost opriți la mai mult de jumătate din traseul planificat, fiind blocați de mai mulți preoți, enoriași și alți contra-manifestanți. În cele din urmă, ca și în 2016, participanții la marș au fost evacuați de către poliție. Presa a urmărit îndeaproape evenimentul din centrul capitalei, iar jurnaliștii l-au reflectat în mod diferit. Portalul Sputnik.md a realizat un material manipulator la nivel atât de text, cât și de imagine – și anume, a plasat o știre cu titlul tendențios „Semnele sfârșitului lumii. Priviți ce se întâmplă astăzi în Capitală” și o fotografie-simbol, în care apar doi bărbați deghizați care poartă steagul LGBT. A-tv.md nu a folosit în materialul  său nicio sursă din rândul celor care au mărșăluit și a nuanțat subiectul, calificându-l ca un „eșec”. Protv.md a relatat mai echilibrat, în material regăsindu-se opinia atât a susținătorilor, cât și a oponenților comunității LGBT. Vedeți mai jos selecția de știri.

Semnele sfârșitului lumii. Priviți ce se întâmplă astăzi în Capitală

Părintele Ambrozie a dat un răspuns la întrebarea: Care sunt semnele sfârșitului lumii? Dacă stai să privești atent, semnele sfârșitului lumii ar putea fi regăsite în evenimentele de astăzi din Capitala Republicii Moldova. Dar să vedem ce spune părintele Ambrozie.
sputnik.md

S-a lasat cu scantei. Marsul organizat de comunitatea LGBT s-a incheiat mai devreme dupa ce participantii s-au intalnit cu un grup de preoti si enoriasi. Filmul evenimentelor - VIDEO

Cu scantei, dar fara violente. Marsul comunitatii LGBT din Moldova a avut loc astazi. Intitulata sugestiv Fara Frica, manifestatia s-a incheiat totusi mai devreme. De frica altercatiilor, participantii au fost urcati in autobuze si au plecat.
protv.md

Марш ЛГБТ-сообщества завершился провалом (ВИДЕО)

Сегодня в центре Кишинева должен был состояться марш «FĂRĂ FRICĂ» ЛГБТ- сообщества. Однако колонна участников акции успела пройти не много. Жители Кишинева и священники встретили секс-меньшинства с иконами, плакатами и криками «Стыдно!».
a-tv.md