3.639 vizualizări

Ecoul sancțiunilor impuse de Ucraina Federației Ruse, în presa de la Chișinău

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat marți, 16 mai, un decret prin care este interzis sau limitat accesul la o serie de rețele de socializare din Rusia, între care VKontakte, Odnokalssniki, Yandex și Mail.ru. De asemenea, în lista „interzișilor” figurează mai multe persoane juridice și fizice din Federația Rusă. Sancțiunile sunt impuse în legătură cu implicarea Kremlinului în conflictul separatist din Estul Ucrainei. Presa de la Chișinău a relatat pe larg despre decizia Kievului. Pe o notă ușor ironică, Point.md a remarcat că, deși Poroșenko interzice accesul la rețelele de socializare rusești, paginile sale oficiale de pe aceste rețele continuă să funcționeze și să fie accesibile publicului. Sputnik.md a scris despre impactul deciziei luate la Kiev și conchide că „moldovenii care comunică prin intermediul acestor rețele cu rudele, prietenii și cunoscuții din Ucraina vor fi nevoiți să utilizeze alte mijloace”. Portalul Independent.md a abordat subiectul mai detașat și mai echilibrat, enumerând lista celor care cad sub incidența sancțiunilor impuse de Ucraina. Vedeți mai jos selecția de știri.

Порошенко пообещал удалить страничку "ВКонтакте", написав об этом во "ВКонтакте"

На сайте президента Украины Петра Порошенко 16 мая был опубликован указ о новых санкциях против России.
point.md

Ucraina a blocat accesul la Yandex, VKontakte, Odnoklassniki și Mail.ru

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat decretul prin care intră în vigoare decizia Consiliului securității și apărării naționale privind lista lărgită a persoanelor juridice din Rusia care sub incidența sancțiunilor.
independent.md

Odnoklassniki și Vkontakte au fost interzise

Cele mai populare rețele de socializare din spațiul post-sovietic, Odniklasniki și Vkontakte, au fost interzise de autoritățile de la Kiev.
sputnik.md