3.335 vizualizări

Protestul contra votului uninominal, între eșec mediatic și interese politice?

Reprezentanți ai societății civile, lideri și susținători ai mai multor partide, au protestat duminică, 14 mai, în fața Parlamentului, cerând retragerea proiectului de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Oamenii au scandat lozinci anti-guvernare și au amenințat cu proteste masive peste o săptămână. Presa a relatat despre manifestațiile din centrul capitalei în mai multe reportaje. Posturile Publika.md și Prime.md, deși sunt două instituții media diferite, au realizat reportaje aproape identice, în care apăreau aceleași surse, cu același background și titlu. De asemenea, reportajele au fost construite într-o cheie tendențioasă, cu judecați de valoare și plasarea într-un context negativ a faptelor. Printre media care au relatat de o manieră neutră se numără Protv.md, care a pus accent pe revendicările și lozincile oamenilor veniți la protest.

Protest eşuat! Doar câteva sute de oameni au protestat astăzi în Capitală

Câteva sute de oameni s-au adunat astăzi la un nou protest organizat de cinci partide de opoziţie și 20 de ONG-uri afiliate lor. Protestatarii se opun modificării sistemului electoral, ce oferă dreptul cetățenilor de a alege direct deputatul.
prime.md

Au fost proteste in fata Parlamentului. Oamenii au cerut deputatilor sa renunte la votul mixt. "Arde c*ru" - lozincile care au rasunat in timpul manifestatiilor - VIDEO

Sa nu facem ca ploua. Si-a zis astazi mai multa lume care a venit sa protesteze in fata Parlamentului impotriva votului mixt. S-au mobilizat membrii societatii civile, dar si liderii si sustinatorii mai multor partide.
protv.md

Protest EŞUAT al opoziţiei care se opune dreptului cetățenilor de a alege direct deputatul (FOTO)

Un nou protest eșuat al opoziției. Cinci partide și 20 de ONG-uri afiliate lor au reușit să adune doar câteva sute de oameni care se opun dreptului cetățenilor de a alege direct deputatul.
publika.md