4.970 vizualizări

Presa cu ochii pe sistemul electoral

Președintele Igor Dodon a anunțat marți, 19 aprilie 2017, că optează pentru introducerea sistemului electoral mixt în Republica Moldova și a prezentat, în cadrul unui briefing, mai multe argumente în favoarea inițiativei sale. Astfel, potrivit lui Igor Dodon, pe liste de partid urmează să fie aleși 51 de deputați, iar restul – pe liste din circumscripții. În plus, șeful statului dorește ca o pătrime din deputați să fie din regiunea transnistreană și din diaspora. Presa a urmărit cu atenție declarațiile președintelui, iar știrile apărute în decursul zilei sunt dovada. Portalul A-tv.md a realizat o știre pe un ton optimist – „Singura soluție este sistemul electoral mixt”; Ziarulnational.md a subliniat schimbarea opiniei lui Igor Dodon în privința sistemului electoral – „Cum s-a RĂZGANDIT Dodon în numai câteva zile”; iar Zdg.md a relatat despre propunerea președintelui pe un ton mai echilibrat – „Dodon propune introducerea sistemului electoral mixt”.

Igor Dodon: Singura soluție este sistemul electoral mixt (VIDEO)

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și-a reiterat poziția vafă de inițiativa Partidului Democrat privind trecerea la sistemul uninominal de vot. potrivit șefului statului, partidele de guvernare fac totul pentru a rămâne la cârma țării.
a-tv.md

Ultima oră! Dodon propune introducerea sistemului electoral mixt

Astăzi, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon a venit cu propunerea de introducere a sistemului electoral mixt. Totodată, Dodon a cerut PDM să refuze proiectul pentru introducerea sistemului uninominal de vot.
zdg.md

Cum s-a RĂZGANDIT Dodon în numai câteva zile: Pe 31 martie încă pleda pentru actualul sistem electoral

Președintele Igor Dodon a propus astăzi adoptarea unui sistem electoral mixt drept alternativă la cel uninominal promovat de Partidul Democrat, afirmând că ultimul este „o crimă la adresa sistemului democratic”.
ziarulnational.md