5.206 vizualizări

Ecoul evenimentelor din 7 aprilie 2009, în presa zilei de 7 aprilie 2017

La opt ani distanță de la protestele violente din primăvara anului 2009, presa de la Chișinău a realizat vineri, 7 aprilie 2017, o retrospectivă a evenimentelor care au scos atunci zeci de mii de tineri în stradă. Amplul protest împotriva fraudării alegerilor din aprilie 2009, care din manifestație pașnică a degenerat în violențe, a rămas în memoria colectivă, iar dovadă sunt știrile apărute astăzi în media. În majoritatea articolelor – cum ar fi cele semnate de Radiochisinau.md – autorii se întreabă retoric „cine a provocat violențele?” și „de ce nu sunt pedepsiți cei care i-au torturat pe tineri în comisariate?”. Totuși, au existat titluri și materiale cu mesaje mai „colorate”. Bunăoară, portalul Dw.com susține că, după opt ani de la protestele din 2009, „Regimul „nord-coreean” moldovenesc se baricadează la putere”, iar portalul A-tv.md, afiliat PSRM, vine cu un mesaj extrem de critic, în care este expusă doar poziția socialiștilor: „Conducerea „eurointegratorilor” s-a transformat într-un dezastru”. Vedeți mai jos selecția de știri.

PSRM: Conducerea ”eurointegratorilor” s-a transformat într-un dezastru de 8 ani pentru statul moldovenesc

Au trecut deja opt ani de când la Chișinău, au avut loc evenimentele tragice din 7 aprilie 2009. Dar, noi încă nu putem să trecem peste aceste file întunecate din istoria Republicii Moldova, deoarece vinovații încă nu sunt pedepsiți, iar consecințele triste, pentru țară și popor se resimt încă și astăzi.
a-tv.md

Se împlinesc 8 ani de la protestul din 7 aprilie

În urmă cu 8 ani, zeci de mii de tineri, susținuți de opoziția de atunci, au ieșit în stradă la un protest pașnic față de fraudarea alegerilor parlamentare câștigate de comuniști. - See more at: http://radiochisinau.md/se-implinesc-8-ani-de-la-protestul-din-7-aprilie---48696.html#sthash.tBsun1Bw.dpuf
radiochisinau.md

8 ani de la „revoluția twitter”: Regimul „nord-coreean” moldovenesc se baricadează la putere

Moldovenii încă mai caută, printre rânduri, adevărul despre cei care au deturnat acel protest pașnic.
dw.com