3.633 vizualizări

Reținerea vicepretorului Vasile Mistreanu de către procurorii anticorupție, între senzații și acuzații

Procurorii anticorupție l-au reținut joi, 6 aprilie, pe vicepretorul sectorului Buiucani al capitalei, Vasile Mistreanu. Funcționarul este bănuit că ar fi estorcat de la un agent economic 20 000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ține de instalarea unui gard de protecție. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat mai multe percheziţii la domiciliu bănuitului, în biroul de serviciu, dar şi în automobil. În prezent,  Vasile Mistreanu este plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Majoritatea instituțiilor media au scris despre reținerea funcționarului, însă, ca de obicei, titlurile au făcut diferența. Astfel, portalul Noi.md a neglijat prezumția nevinovăției și a venit cu titlul „Ultima oră! Actul de corupție săvîrșit de vicepretorul reținut de CNA”, în timp ce Sputnik.md a pus accent pe senzațional, utilizând sintagma „reținere zgomotoasă”, iar Ziarulnational.md a abordat un stil mai echilibrat.

Ultima oră! Actul de corupție săvîrșit de vicepretorul reținut de CNA

Unul dintre vicepretorii Preturii Buiucani a fost reţinut pentru 72 de ore, în această dimineaţă, de către procurori şi ofiţerii CNA, într-un dosar de corupţie.
noi.md

Vicepretorul sectorului Buiucani a fost reținut în baza unui DENUNȚ. Ce i se incriminează lui Vasile Mistreanu

Vicepretorul sectorului Buiucani al capitalei, Vasile Mistreanu, care a fost reținut în această dimineață de procurorii anticorupție, este bănuit că ar fi estorcat de la un agent economic 20 000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.
ziarulnational.md

Reținere zgomotoasă în Chișinău - a fost luat vicepretorul sectorului Buiucani Read more: https://sputnik.md/society/20170406/12014875/retinere-buiucani-pretura-vice-pretor.html

La Pretura sectorului Buiucani din Capitală au loc percheziții, iar un vicepretor deja este reținut.
sputnik.md