3.324 vizualizări

Presa cu ochii pe protestul dascălilor

După cum au anunțat anterior, profesorii din țară au ieșit miercuri, 5 aprilie, la protest în fața Guvernului. Cadrele didactice le cer guvernanților condiții decente de muncă și o creștere salarială de 50%. Dascălii au venit cu pancarte pe care scria „Un salariu decent într-o Moldovă decentă”, „Dacă educație nu e, nimic nu e”, „Spre Europa cu salarii decente” și au dorit să discute cu ministrul Educației, Corina Fusu și premierul Pavel Filip. Presa urmărește îndeaproape evenimentul din centrul capitalei, iar știrile apărute în după-amiaza zilei sunt cea mai elocventă dovadă. Majoritatea instituțiilor media au reflectat protestul, iar titlurile au fost dintre cele mai diferite. Timpul.md a scos în prim-plan revendicările protestatarilor, portalul Diez.md a pus accent pe numărul acestora, iar Unimedia.info – pe amploarea manifestației. Vedeți mai jos selecția de știri.

VIDEO | Mii de profesorii au ieșit în stradă ”Dacă educație nu e, nimic nu e”

Câteva mii de profesori și studenți au ieșit astăzi la un protest în fața clădirii Guvernului. Aceștia solicită autorităților condiții decente de muncă și o creștere salarială de 50 la sută.
timpul.md

(foto, video) Sute de profesori din întreaga țară continuă să protesteze în fața Guvernului

Sute de profesori din întreaga țară continuă să protesteze astăzi, 5 aprilie, în fața Guvernului.
diez.md

(live cu drona) Sute de profesori din toată țara protestează. Bulevardul Ștefan cel Mare este parțial blocat

Peste o mie de profesori veniți din toate colțurile țării mărșăluiesc în aceste clipe pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Dânșii cer majorarea salariilor pentru a-și putea asigura minimul de existență.
unimedia.info