4.516 vizualizări

Primele 100 de zile de mandat ale președintele Dodon, între triumf și eșec

Președintele Igor Dodon a susținut în seara zilei de 28 martie, la Reședința de Stat, o conferință de presă în care a prezentat raportul de activitate pentru primele 100 de zile de mandat. Igor Dodon a răspuns la întrebările jurnaliștilor, a trecut în revistă realizările sale la șefia țării și a semnat un decret pentru inițierea unui Referendum consultativ, prin care vrea să întrebe cetățenii dacă sprijină următoarele propuneri: anularea „legii miliardului”, drepturi mai mari pentru șeful statului, reducerea până la 71 a numărului de deputați și studierea în școli a „Istoriei Moldovei”. Jurnaliștii au urmărit cu interes declarațiile lui Igor Dodon, care s-au transformat în știri atât de multe, încât se pare că au monopolizat agenda publică. Știrile s-au evidențiat, mai ales, prin diversitatea titlurilor și abordărilor. Astfel,  Ntv.md a pus accentul pe realizările lui Igor Dodon, prezentându-le într-o lumină exclusiv pozitivă. La polul opus s-a situat  publicația Evzmd.md, care a scos în prim-plan lacunele din acțiunile președintelui, utilizând sintagme precum „n-a făcut nimic pentru Moldova”, „cum și-a mascat Dodon impotența politică”. În definitiv, cu un ton mai echilibrat și neutru a venit Europalibera.org. Vedeți mai jos selecția de știri.

Realizările Președintelui Igor Dodon în primele 100 zile de activitate

Astăzi, 28 martie, în cadrul unui dialog în format larg cu reprezentanții mass-media, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a enumerat realizările sale din primele 100 de zile de activitate în funcția de șef de stat.
ntv.md

Președintele Igor Dodon și-a făcut bilanțul primelor 100 de zile la șefia statului

Președintele Igor Dodon a semnat, în premieră, un decret în fața presei, prin care a spus că inițiază unui referendum consultativ.
europalibera.org

VIDEO// N-a făcut nimic pentru Moldova, dar în schimb are o fixație cu unioniștii. Cum și-a mascat Dodon impotența politică în cele 100 de zile de mandat prin gargară și populism

Fără să lupte cu corupția, cu oligarhi sau să mărească pensiile și să creeze un rai mai bun pentru cetățenii, „președintele tuturor” Igor Dodon a ținut, marți noapte, un briefing de presă care ar fi trebuit să expună realizările sale în această funcție în primele 100 de zile de mandat.
evzmd.md