3.463 vizualizări

Eficiența politicienilor versus eficiența jurnaliștilor

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, i-a avertizat luni, 27 martie, pe demnitarii partidului pe care îl conduce, de la deputați și miniștri până la șefi de agenții, că-și port pierde funcțiile sau mandatul și că vor fi înlocuiți neapărat, dacă „nu vor face față provocărilor”. Șeful democraților a declarat, în cadrul unui briefing, că a examinat un sistem de evaluare a demnitarilor din partid, pentru a obține o guvernare eficientă. Declarațiile lui Vlad Plahotniuc au ajuns rapid pe agenda jurnaliștilor de la Chișinău, doar că acestea au fost interpretate diferit. Publika.md (instituție media afiliată PDM) a relatat pe un ton bombastic despre inițiativa lui Vlad Plahotniuc, în timp ce Jurnal.md a criticat-o, prin opinia vicepreşedintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, care consideră că „este o ipocrizie” și i-a sugerat să înceapă marea curățenie „de la sine”. Europalibera.org a adoptat un stil neutru și a precizat că declarațiile în cauză survin pe fundalul inițiativei PDM, criticată de Opoziție, de trecere la alegerea deputaților în circumscripții uninominale, în loc de listele de partid.

Vlad Plahotniuc: "Miniștrii, deputații și directorii vor fi verificați dacă își îndeplinesc eficient obligațiile" (VIDEO)

Miniștrii, deputații și directorii agențiilor de stat vor fi verificați dacă își îndeplinesc eficient sau nu obligațiile funcției. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.
publika.md

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a avertizat pe demnitarii partidului că-și port pierde funcțiile dacă nu vor face față provocărilor

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a avertizat pe demnitarii partidului, de la deputați și miniștri la șefi de agenții, că-și port pierde funcțiile sau mandatul, și că vor fi înlocuiți dacă „nu vor face față provocărilor”.
europalibera.org

Plahotniuc anunţă „marea curăţenie” în PD; „Ar trebui să înceapă de la sine; Este absurd când un bandit de proporţii pretinde la şefia poliţiei”

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a ieşit astăzi în cadrul unei conferinţe de presă în care a anunţat că începe „marea curăţenie” în PD. El a precizat că va fi analizată activitatea fiecărui ministru, deputat sau director de agenţie guvernamentală, care face parte din PD.
jurnal.md