3.439 vizualizări

Raportul de alternativă despre realizarea Acordului de Asociere, un subiect „plicticos” pentru majoritatea presei

Ziua de vineri, 24 martie, fiind una „de parlament”, jurnaliștii, tradițional, au dat preferință subiectelor din forul legislativ – mai multe replici tăioase, mai multă adrenalină, mai mult spectacol, în definitiv. Tocmai de aceea, probabil, Raportul de progres de alternativă privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova în anii 2014-2016, realizat de Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE) nu s-a regăsit în prea multe mass-media. Puținele care au reflectat subiectul s-au focusat asupra celor 63% ce reprezintă rata de implementare a prevederilor Acordului, față de cele circa 74% cât au raportat anterior autoritățile. Mai exact, Raportul alternativ al IPRE semnalează o serie de restanțe în ceea ce ține de finanțarea partidelor politice; modalitatea de selectare și promovare a judecătorilor și procurorilor, dar și cea de numire a magistraților la Curtea Constituțională; situația presei, care este politizată și monopolizată, precum și a societății civile, care este discriminată dacă prezintă opinii mai critice față de guvernare. Vedeți mai jos câteva știri.

RAPORT IPRE | Integrarea europeană, în Republica Moldova, este excesiv de politizată - See more at: http://radiochisinau.md/raport-ipre-integrarea-europeana-in-republica-moldova-este-excesiv-de-politizata---47951.html#sthash.khWwKDSj.dpuf

Un raport alternativ de progres asupra modului de realizare a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova între anii 2014-2016, arată o rată de implementare de 63 la sută, față de aproape 74 la sută, cât au raportat anterior autoritățile.
RADIOCHISINAU.MD

VIDEO. Republica Moldova a realizat 63% din măsurile prevăzute în acordul cu UE

Pe drumul cel bun, dar mai sunt multe de facut. Astăzi la Chişinău a fost prezentat raportul privind implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. Studiul realizat de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene arată că doar 63 la sută din măsurile prevăzute în document au fost îndeplinite.
TVRMOLDOVA.MD

Oficial european: Republica Moldova nu are șanse să se dezvolte dacă nu va fi eliminată imixtiunea politică și corupția din justiție

Niciun sector nu poate să progreseze, dacă nu este eliminată imixtiunea politică și corupția din justiție, dar și monopolul care se regăsește în mass-media. Părere a fost transmisă de Mindaugas Kacerauskis, însărcinat cu afaceri al Delegației UE de la Chișinău, în contextul raportului alternativ de progres privind implementarea Acordului de Asociere.
INDEPENDENT.MD