4.714 vizualizări

„Zborul” Rusiei de la ”Eurovision”, urmărit atent de presă

Poate că nu cea mai importantă știre a zilei, dar cu siguranță una dintre cela mai difuzate a fost informația despre decizia Serviciului de Securitate al Ucrainei de a nu îi permite reprezentantei Federației Ruse la „Eurovision”-ul din acest an, Iulia Samoilova, să intre pe teritoriul țării vecine. Mai mult, interdicția nu vizează doar perioada în care se va desfășura concursul european de muzică, ci un termen de tocmai trei ani. Potrivit autorităților de la Kiev, decizia a fost luată în baza datelor despre încălcările legislației ucrainene de către cântăreața rusă. Mai exact, este vorba de participarea Iuliei la un concert organizat în anul 2015 în Crimeea, peninsulă anexată de Moldova acum trei ani și pe care Kievul o consideră teritoriu ocupat. Drept urmare, Ucraina insistă ca toți străinii care intră pe acest teritoriu să o facă doar cu acordul autorităților legale de la Kiev.

Informația despre faptul că Rusia riscă să rămână în afara „Eurovision”-ului din acest an a intrat rapid pe site-urile de știri. Titlurile spre deosebire de alte cazuri, au fost preponderent moderate, diferența făcând-o detaliile prezentate în ele.

Reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017: trei ani de interdicție în Ucraina. Vezi ce au decis serviciile speciale ale statului vecin

Iulia Samoilova, reprezenta Rusiei la concursul european de muzică din acest an, nu va avea dreptul să intre în Ucraina trei ani de zile. Decizia a fost luată de Serviciul de Securitate ucrainean (SSU), reieșind din încălcările comise de aceasta în raport cu legislația Ucrainei, a explicat reprezentanta SSU, Elena Ghitleanskaia.
EVZMD.MD

Rusia fără reprezentant la Eurovision // SBU interzice accesul Iuliei Samoilova în Ucraina

Reprezentantei Rusiei la „Eurovision”, Iuliei Samoilova, i s-a interzis intrarea în Ucraina, transmite agenția ucraineană UNIAN, cu trimitere la un comunicat al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).
DESCHIDE.MD

Ucraina îi interzice reprezentantei Rusiei accesul la Eurovision, după ce artista a cântat în Crimeea

Serviciul de Securitate al Ucrainei, ţara care va găzdui Eurovision Song Contest 2017, i-a interzis reprezentantei Rusiei accesul la competiţia muzicală, după ce artista a cântat în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în anul 2014, informează bbc.com.
RADIOCHISINAU.MD