3.922 vizualizări

Ion Sturza despre „Laundromat”, sursă de inspirație și de competiție

După ce, marți, presa autohtonă și nu numai s-a inspirat din plin din cele câteva articole publicate luni de RISE Moldova – unde este descrisă amănunțit schema prin care, cu ajutorul băncilor și al instanțelor judiciare din Republica Moldova, au fost spălate 22 de miliarde de dolari provenind din Federația Rusă -; după ce tot marți Procuratura Anticorupție a venit cu o serie de precizări asupra acestui dosar, care a primit denumirea de „Laundromat”, apele păreau să se liniștească pentru o vreme. Dar au fost tulburate de fostul prim-ministru Ion Sturza, care a venit cu o nouă postare-dezvăluire-aluzie la acest subiect. Ex-premierul susține că investigația RISE este binevenită, doar că nu conține foarte multe detalii noi. Astfel, susține Sturza, se cunoaște bine că, în Republica Moldova, executantul și organizatorul schemei a fost Veaceslav Platon, dar și faptul că protecția politică de care s-a bucurat acesta i-a fost oferită de conducerea alianței de guvernare.

 

Postarea fostului prim-ministru – făcută, tradițional, pe o rețea de socializare – s-a transformat rapid în știre. Și pentru că la nivel de conținut jurnaliștii nu prea au intervenit, majoritatea dând integral textul scris de Ion Sturza -, competiția s-a dat preponderent pentru originalitatea titlurilor. Vedeți mai jos câteva dintre ele.

Un ex-premier face PRECIZĂRI despre „spălarea” celor 22 de miliarde USD: Executantul schemei în Moldova a fost Platon, iar protecția politică a fost oferită de…”

Fostul premier Ion Sturza susține că investigația apărută în presa națională și internațională despre „spălarea” celor 22 de miliarde de dolari prin intermediul unor decizii ale instanțelor judecătorești este binevenită, doar că nu conține foarte multe detalii noi.
ZIARULNATIONAL.MD

Sturza, despre Laundromat: „Крыша” politică a fost oferită de conducerea alianţei de guvernare

Executantul şi organizatorul schemei de spălare a celor 22 de miliarde de dolari prin sistemul bancar moldovenesc a fost Veaceslav Platon, iar „Крыша” (n.r. protecția) politică a fost oferită de conducerea alianţei de guvernare, spune fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza.
UNIMEDIA.INFO

Sturza despre „Laundromat”: Platon va povesti totul dacă nu va mai cădea o dată cu capul de marginea mesei

Fostul premier Ion Sturza a scris despre actorii principali care au făcut posibilă spălarea a 22 de miliarde de dolari prin instanțele moldovenești. Potrivit lui Sturza în cazul „Laundormat” sunt implicați conducerea alianței de guvernare, angajai ai Băncii Naționale și ai CNA, precum și ali funcționari de stat care au făcut ca mașinăria să funcționeze.
INDEPENDENT.MD