3.562 vizualizări

Scumpirile în lanț, un prilej pentru indignare mediatică

Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat vineri, 17 martie 2016, modificarea tarifelor la energia electrică furnizată de Compania „Gas Natural Fenosa”. În urma dezbaterilor a fost decisă majorarea tarifului de furnizare cu 3,6%, deși „Gas Natural Fenosa” solicitase o majorare cu 12 la sută. Hotărârea va intra în vigoare de la 1 mai 2017. În aceeași ședință, a fost majorat și prețul pentru o gigacalorie de agent termic, de la 1068 de lei  la 1122 de lei. Presa a fost cu ochii pe lanțul scumpirilor de astăzi, iar titlurile știrilor au fost dintre cele mai diverse. Astfel, Kp.md a calificat majorările de astăzi drept „genocid al cetățenilor moldoveni”, Radionoroc.md – ca „scumpiri halucinante”, iar IPN a adoptat un ton mai neutru, menționând că „Lumina și căldura se scumpesc”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Геноцид молдавских граждан продолжается: Кто виноват в повышении тарифов и почему они загонят нас в могилу

В НАРЭ должны защищать рядовых жителей республики, на деле же именно они отдают нас на растерзание ненасытным «Феносам» и «Термоэлектрикам»
kp.md

Lumina şi căldura se scumpesc

Energia electrică livrată de Gas Natural Fenosa se scumpește de la 1 aprilie în medie cu 3,6%, iar prețul pentru o gigacalorie de agent termic creşte de la 1 mai cu 54 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat deciziile respective în ședința de vineri, 17 martie, transmite IPN.
ipn.md

Scumpiri halucinante: ANRE a aprobat un tarif nou pentru o gigacalorie

ANRE a aprobat un tarif nou de 1.122 de lei pentru o gigacalorie, în creştere cu 54 de lei faţă de tariful precedent sau cu 5 la sută.
radionoroc.md