3.527 vizualizări

Aderarea a 14 deputați la grupul parlamentar al PD, între triumf și „act de prostituție politică”

În dimineața zilei de vineri, 10 martie, 14 foști deputați comuniști, care au părăsit PCRM la sfârșitul anului 2015, au aderat la grupul parlamentar al Partidului Democrat din Moldova. În mod firesc, anunțul, care a fost făcut de președintele fracțiunii PD, Marian Lupu și de fosta deputată neafiliată Violeta Ivanov a devenit știrea zilei.  Presa a relatat pe larg despre această „schimbare de forță” din Parlament, iar titlurile știrilor au fost dintre cele mai sugestive. Astfel, în timp ce o bună parte din presă a văzut în traseismul celor 14 deputați un nou târg făcut cu Partidul Democrat, Publika.md (instituție media afiliată aceleiași forțe politice) notează triumfalist că „PDM e cea mai mare fracțiune din Parlament”. La polul opus, portalul Basarabia.md conferă o notă critică deciziei proaspeților deputați democrați și inserează declarația făcută de liderul comunist, Vladimir Voronin, care apreciază gestul foștilor colegi drept „un act de prostituție politică”. În aceeași ordine de idei, Unimedia.info scrie despre faptul că astăzi liderul democrat, Vladimir Plahotniuc, a întreprins o vizită la Parlament. Portalul menționează că scopul vizitei nu este cunoscut, în schimb, tot astăzi s-a produs aderarea a 14 deputați la PD. „Plahotniuc și „barsetka”, „la shopping” în Parlament. Au plecat mulțumiți de achiziția celor 14 transfugi comuniști”, titrează Unimedia. Vedeți mai jos câteva dintre știrile la subiect.

PDM, cea mai mare fracţiune din Parlament. Deputaţii din Platforma Social-Democrată au aderat la democraţi

Cei 14 deputaţi din Platforma Social-Democrată vor adera la fracţiunea Partidului Democrat din Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele fracţiunii PDM, Marian Lupu şi Violeta Ivanov în cadrul unui briefing de presă.
publika.md

Cei 14 transfugi din PCRM aderă la fracțiunea PD! Voronin: „Actul prostituției politice s-a încheiat” – (VIDEO)

Cei 14 foști comuniști care au creat platforma social-democrată în decembrie 2015, la scurt timp după ce au părăsit fracțiunea PCRM, au aderat la PDM. Anunțul a fost făcut de liderul democraților în Parlament, Marian Lupu.
basarabia.md

(foto/video) Plahotniuc și „barsetka”, „la shopping” în Parlament. Au plecat mulțumiți de achiziția celor 14 transfugi comuniști

Liderul Partidului Democrat și-a făcut astăzi apariția în Parlament. Așa cum ne-a obișnuit, și astăzi, Vladimir Plahotniuc a fost însoțit fostul deputat PD Constantin Botnari, despre care se spune că ar fi „mâna sa dreaptă” sau cum mai este numit „borsetka”.
unimedia.info