3.484 vizualizări

Presa de la Chișinău, despre 25 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean

La 25 de ani de la declanșarea conflictului armat de pe Nistru, foștii combatanți și conducerea de vârf a Republicii Moldova au comemorat joi, 2 martie, eroii căzuți pentru independența țării. Totuși, în acest an, liderii de la guvernare au depus separat de combatanți flori la monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul memorial „Eternitate”. O bună parte din presă a remarcat acest fapt și a notat că nici nu fusese anunțată despre ora la care premierul Pavel Filip, președintele Igor Dodon și spicherul Andrian Candu vor participa la eveniment.

Și dacă, la Chișinău, jurnaliștii au punctat că liderii țării s-au ascuns de ochii presei, la Tiraspol s-au transmis alte mesaje. Astfel, portalul Deschide.md face referire, într-o știre, la declarațiile așa-zisului președinte transnistrean, Vadim Krasnoselski. Acesta susține, astăzi, că pe 2 martie 1992 a început agresiunea Chișinăului împotriva Tiraspolului: „Acum 25 de ani, Republica Moldova a instituit teroarea și genocidul împotriva Transnistriei”. Vedeți mai jos știrile.

Dodon, Candu și Filip s-au ascuns de ochii presei. Au depus flori la „Maica Îndurerată” fără a anunța evenimentul

Premierul Pavel Filip, președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Andrian Candu, se pare că s-au ascuns astăzi de ochii presei.
unimedia.info

VIDEO. Eroii căzuţi în conflictul armat din 1992 sunt comemoraţi astăzi în Republica Moldova

A trecut un sfert de veac de la sângeroasele lupte pentru independenţă şi suveranitate de pe malul Nistrului. Sute de oameni au murit pentru un ideal, iar astăzi Republica Moldova îşi aminteşte cu tristeţe de eroii săi.
tvrmoldova.md

Krasnoselski: „Acum 25 de ani R. Moldova a instituit teroarea și genocidul împotriva Transnistriei”

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmis un mesaj manipulator la Tiraspol subliniind că pe 2 martie 1992 a început agresiunea la scară înaltă a Republicii Moldova împotriva Transnistriei. Totodată, potrivit liderului separatist, Transnistria a reușit să obțină victoria „cu prețul a 800 de vieți ale transnistrenilor”.
deschide.md