5.775 vizualizări

Scoaterea drapelului UE de la Președinție, câmp de manevră pentru interpretări jurnalistice

După ce, în weekend, limba română a fost înlocuită cu „moldovenească” pe pagina de internet a Președinției, proaspătul președinte Igor Dodon a continuat reformele. A urmat scoaterea drapelului UE din fața clădirii Președinției. Ca reacție, un grup de liberali a arborat luni, 26 decembrie, un nou drapel UE la Președinție. Această acțiune a generat un adevărat ping-pong de mesaje: liberalii au catalogat gestul lui Dodon drept „josnic”, în timp ce președintele, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Ion Ceban, a declarat că „de azi înainte pe clădirea Președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”. Presa a reacționat la acest incident și l-a reflectat fiecare în felul său. Unele instituții media au transmis doar replica socialiștilor, altele au pus accent pe ping-pongul de replici, iar cei din urmă au dat aprecieri acțiunilor liberalilor, dând dovadă de lipsă de echidistanță jurnalistică.

Чебан: С сегодняшнего дня на здании президентской резиденции будет установлен лишь флаг Республики Молдова

Пресс-секретарь главы государства Ион Чебан прокомментировал тот факт, что некоторое время назад группа либералов установила флаг Европейского союза на здании президентской резиденции.
a-tv.md

Dodon scoate, PL pune. Drapelul UE a reapărut pe sediul Președinției RM

UPDATE 16.20: Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, vine cu un comentariu la subiectul arborării drapelului Uniunii Europene pe clădirea Președinției. El a atras atenția asupra faptului că potrivit Legii cu privire la Drapelul de Stat, pe clădirea Președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova.
deschide.md

VIDEO. Deputații PL le-au dat o lecție „adevăraților stăpâni” ai lui Dodon

Deputații fracțiunii parlamentare a PL au arborat astăzi drapelul UE pe sediul Președinției, în fruntea căreia a venit Igor Dodon. Aleșii poporului spun că noul șef de stat a recurs la un gest „josnic”, atunci când a decis să scoată drapelul UE de pe sediul Președinției.
argumentul.info