3.987 vizualizări

Candidatura lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru i-a „șocat” pe unii jurnaliști

Partidul Social-Democrat din România, câștigătorul alegerilor parlamentare din 11 decembrie a.c., a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru al țării. Anunțul a fost făcut miercuri, 21 decembrie, de președintele PSD, Liviu Dragnea și a atras imediat atenția presei, inclusiv a celei de la Chișinău. Totuși, deși candidata PSD are o biografie profesională impresionantă – a fost inclusiv Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, din 2012, dar și ministru al Dezvoltării în 2015 – , o mare parte a mass-media s-au focusat prioritar pe aspecte strict personale din biografia lui Sevil Shhaideh. Detaliul nr. 1 ține de faptul că ea este musulmană, iar aceasta reprezintă un „șoc” pentru scena politică din România. Vedeți mai jos selecția de știri.

Şoc pe scena politică din România: O musulmană, propusă la funcția de premier

PSD şi ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru al României, după consultările, de astăzi, de la Palatul Cotroceni.
infomoldova.net

Propunerea PSD pentru funcția de premier: Sevil Shhaideh

În România, Partidul Social-Democrat, câștigătorul alegerilor parlamentare din 11 decembrie, a propus-o Sevil Shhaideh pentru funcția de premier, a anunțat miercuri președintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.
europalibera.org

Sevil Shhaideh, propusă pentru funcția de prim-ministru al României. Cine este candidata musulmană

PSD şi ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru al României, după consultările, de astăzi, de la Palatul Cotroceni.
realitatea.md