4.396 vizualizări

Ghimpu, Șalaru și războiul mediatic al declarațiilor politice

Cât timp societatea a ghicit când, cum și dacă va fi validat mandatul noului președinte de țară, la Chișinău s-a copt și a explodat un scandal politic, ai cărui protagoniști sunt Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal și Anatol Șalaru, (deocamdată) ministru al Apărării și unul dintre fruntașii formațiuni. Dezlegarea s-a produs după ce luni, 12 decembrie, Mihai Ghimpu i-a cerut Biroului Politic al PL să-i retragă actualului ministru al Apărării sprijinul politic. Drept pretext a servit faptul că Anatol Șalaru ar fi îndemnat oamenii să o voteze pe Maia Sandu în cel de-al doilea tur de scrutin electoral, dar și (potrivit unui comunicat oficial) încercarea lui „de a corupe unii deputați și membri marcanți ai PL pentru ca să fie organizat Congresul partidului și dânsul să devină președinte”. În dispută a intrat și Traian Băsescu, care a criticat decizia lui Ghimpu. În replică, liderul PL i-a sugerat fostului președinte român să-și caute de treaba și de partidul său…

 Odată declanșat, războiul declarațiilor politice a ajuns rapid în presă. Subiectul a beneficiat de spații mediatice generoase și datorită unei înregistrări audio cu Mihai Ghimpu în rol central. Cine, ce și cum a ales să prezinte, vedeți mai jos.

Surse: Șalaru, susținut de Băsescu, a pus la cale o „lovitură de palat" în PL

Surse din Partidul Liberal au comunicat în exclusivitate pentru Sputnik că ministrul Apărării, Anatol Șalaru, ar fi pus la cale organizarea uni congres extraordinar în partid, în scopul demiterii lui Mihai Ghimpu și preluării conducerii PL.
SPUTNIK.MD

Ghimpu îi dă replică lui Băsescu: Să îşi caute de treabă și partidul lui

Președintele PL, Mihai Ghimpu i-a sugerat lui Traian Băsescu să nu se amestece în treburile partidului său. ”Băsescu să-şi bată capul de partidul lui, eu nu mă amestec în partidul lui şi nici el nu are ce se amesteca în partidul nostru”, spune președintele PL.
REALITATEA.MD

Ghimpu, despre retragerea sprijinului politic pentru Șalaru: Nu am dormit toată noaptea, cu greu am făcut pasul acesta

Liderului Partidului Liberal i-a fost greu să ia decizia de retragere a susținerii PL pentru ministrul Apărării, Anatol Șalaru.
UNIMEDIA.MD