4.127 vizualizări

Victoria PSD în România, prilej de entuziasm politic și jurnalistic

Scorul înalt obținut de Partidul Social-Democrat din România la alegerile parlamentare ce au avut loc duminică, 11 decembrie, nu a trecut neobservat la Chișinău. Președintele ales Igor Dodon și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, au felicitat formațiunea câștigătoare, ambii considerându-se parte din aceeași familie politică de centru-stânga, din care face parte și PSD. Presa de la noi a relatat cu lux de amănunte despre mesajele adresate social-democraților de la București de către politicienii de la Chișinău, însă abordarea, după cum era şi firesc, a fost destul de diferită. Astfel, Jurnal TV nu s-a abținut de la etichetări, menționând că „oligarhul Vlad Plahotniuc îşi felicită aliatul cu probleme penale din România”; Publika TV a relatat pe un ton victorios despre faptul că Partidul Democrat din Moldova îi felicită pe colegii social-democrați din România pentru victoria obținută duminică și doar Europalibera.org a ales o tonalitate neutră în reflectarea subiectului. Vedeți mai jos selecția de știri.

PDM salută victoria social-democrației în România

Partidul Democrat din Moldova îi felicită pe colegii social-democrați din România pentru victoria obținută în cadrul alegerilor parlamentare desfășurate ieri. "Ne bucură și ne motivează încrederea exprimată de cetățenii români pentru valorile social-democrației europene, pe care Partidul Democrat din Moldova le împărtășește.
publika.md

Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au felicitat PSD din România pentru victoria în alegerile parlamentare

Președintele ales al Moldovei, Igor Dodon, și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, au felicitat Partidul Social-Democrat din România pentru victoria în alegerile parlamentare de duminică din România.
europalibera.org

Plahotniuc îşi felicită aliatul cu probleme penale din România

Partidul Democrat, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, s-a grăbit să-şi felicite aliatul său din România, PSD, pentru rezultatul obţinut la alegerile parlamentare desfăşurate ieri.
jurnal.md