5.581 vizualizări

Desemnarea procurorului Eduard Harunjen, între controverse și rivalități politice

Edu­ard Haru­n­jen a fost desem­nat miercuri, 7 decembrie, în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Aces­ta a obți­nut cel mare punc­taj la pro­ba fina­lă a con­cur­su­lui - cea a inter­vi­u­lui – și a fost ales cu votul unanim al membrilor Con­si­li­ul Supe­ri­or al Pro­cu­ro­ri­lor. În mod firesc, informația a devenit rapid breaking-news-ul acestei după-amiezi. Jurnaliștii au relatat pe larg subiectul, nelipsită fiind și diversitatea abordărilor. Unele instituții media l-au prezentat pe proaspătul procuror ales cu eticheta de „controversat”, altele s-au axat pe primele acțiuni pe care le va întreprinde acesta sau au notat, în background-ul știrii, că desemnarea lui Eduard Harunjen urmează să fie aprobată de președintele Nicolae Timofti și nu de Igor Dodon. De vină ar fi Andrei Năstase și Maia Sandu, care intenționat tergiversează validarea alegerilor prezidențiale, prin contestarea în instanța de judecată a rezultatelor scrutinului. Vedeți mai jos selecția de știri.

Controversatul Eduard Harunjen a fost desemnat la funcţia de Procuror General

Actualul şef interimar al Procuraturii Generale, Eduard Harunjen, numele căruia a fost în mijlocul mai multor scandaluri mediatice, fiind acuzat de ”servilism față de oligarhul Vladimir Plahotniuc”, a fost desemnat la funcţia de Procuror General.
moldnews.md

Harunjen despre socialiști, Plahotniuc și primele acțiuni după învestirea în funcția de Procuror General

Edu­ard Haru­n­jen a fost desem­nat câști­gă­tor al con­cur­su­lui pen­tru func­ția de pro­cu­ror gene­ral al R. Mol­do­va. Aces­ta a obți­nut cel mare punc­taj la pro­ba fina­lă a con­cur­su­lui – cea a inter­vi­u­lui. Deci­zia a fost lua­tă în urmă cu puțin timp de către Con­si­li­ul Supe­ri­or al Pro­cu­ro­ri­lor, cu nouă votu­ri pen­tru și zero împo­tri­vă.
zdg.md

Edurad Harunjen, desemnat de CSP candidat la funcția de procuror general

Eduard Harunjen a fost desemnat candidat pentru funcţia de procuror general. Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul Superior al Procurorilor. Potrivit lui Eduard Harunjen, concursul a fost unul deschis și democratic.
a-tv.md