4.342 vizualizări

Ziua Națională a României, prilej de sărbătoare pentru unii, de stres pentru alții

La 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, câteva sute de tineri din organizația „Onoare, Demnitate și Patrie” au purtat, pe străzile Chișinăului, un Tricolor cu lungimea de un kilometru. Majoritatea instituțiilor media au relatat despre acest eveniment în nuanțe neutre. Totuși, au existat și titluri care trădau fie exaltare, fie o atitudine ostilă. Așa s-a întâmplat în cazul KP.md, care îi atenționa pe chișinăuieni că orașul va fi paralizat. Vedeți mai jos câteva știri.

Готовьтесь, кишиневцы: Ваш город сегодня снова будет парализован

Сегодня в центре столицы движение транспорта будет ограничено С 13 до 16 часов закроют проспект Штефана чел Маре между улицами Марии Чеботарь и Михая Эминеску.
kp.md

Chişinăul a „purtat” tricolor de Ziua României

Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău a fost „îmbrăcat” în tricolor. Pânza, cu lungimea de un kilometru şi de lăţimea a trei benzi de circulaţie, a fost desfăşurată de 400 de voluntari şi întinsă de la Academia de Ştiinţe a Moldovei în direcţia sectorului Buiucani. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmite IPN.
ipn.md

Un km de tricolor pe străzile Chișinăului

Acțiune inedită la Chișinău de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Un tricolor lung de un kilometru este purtat pe străzile capitalei de către românii din Republica Moldova.
independent.md