4.142 vizualizări

Presa și discuțiile politice în contradictoriu

Schimbul de replici dintre ministrul Apărării, Anatol Șalaru și președintele ales, Igor Dodon, continuă. De această dată, Igor Dodon a venit cu o reacție la dispoziția emisă de ministrul Apărării, care prevede ca, în toate unitățile Armatei Naționale,  portretele oficialilor Republicii Moldova să fie înlocuite cu cele ale eroilor naționali. Socialistul Dodon a notat, într-o postare pe Facebook, că locul ministrului e la pușcărie și că el este o „vuvuzelă a unionismului din Moldova”. Replicile tăioase ale Igor Dodon au ajuns rapid în presă. Titlurile știrilor au fost dintre cele mai diferite: unii au văzut în dispoziția ministrului o revoluție, alții au scos în prim-plan declarațiile lui Dodon. Vedeți mai jos selecția de știri.

Anatol Șalaru a anunțat o revoluție a portretelor în Armata Națională

Actualul ministru moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, nu mai vrea să vadă portretele demnitarilor țării prin birouri.
sputnik.md

ORDINUL unui actual ministru care l-a ÎNFURIAT pe Dodon: „Nu va mai sta mult în fotoliul de ministru”

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a anunțat astăzi că a emis un ordin potrivit căruia portretele oficialilor R. Moldova vor fi înlocuite cu cele ale unor figuri marcante ale culturii românești în toate unitățile Armatei Naționale.
ziarulnational.md

Игорь Додон: В тюрьме у пока еще министра обороны Молдовы Шалару будет одна фотография — Влада Цепеша с колом в руке!

«Мы очень хорошо понимаем жест и аллюзии Шалару. Если он думает, что этим он меня заденет, то сильно ошибается. Все же я прокомментирую этот жест.
kp.md