4.839 vizualizări

Ecoul alegerilor prezidențiale din SUA la Chișinău

Victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii este știrea  de top din întreaga lume. Mai mulți politicieni de la Chișinău l-au felicitat pe proaspătul președinte de la Casa Albă, iar liderul socialiștilor din R. Moldova a făcut într-o conferință de presă și câteva declarații la acest subiect. Presa de la Chișinău a reflectat pe larg evenimentul. Titlurile știrilor au fost dintre cele mai diverse – unele instituții media au scos în prim-plan remarca făcută de liderul PSRM, precum că „America se îmbracă în roșu și așa va fi în Moldova după 13 noiembrie”, în timp ce altele au scris despre afișarea în public a lui Donald Trump cu drapelul comunității LGBT, atât de criticată de socialistul Igor Dodon.  Vedeți mai jos selecția de știri.

Игорь Додон: Америка оделась в красное.Так будет и в Молдове после 13 ноября!

Кандидат на пост главы молдавского государства от Партии социалистов РМ Игорь Додон прокомментировал лидерство Дональда Трампа на выборах президента в США.
kp.md

Alegeri în SUA: Igor Dodon l-a felicitat pe Donald Trump cu victoria obținută

Donald Trump și-a asigurat cele 276 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton. În urma acestei victorii, liderul PSRM, Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare republicanului în care menționează că americanii au înțeles că trebuie să promoveze o politică mai puțin agresivă în lume.
diez.md

Alegeri SUA | Trump l-ar putea dezamăgi pe Dodon. Noul președinte al SUA, cu drapelul comunității LGBT

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și cel al Partidului Nostru, Renato Usatîi, l-au felicitat pe noul președinte al Statelor Unite, Donald Trump.
radiochisinau.md