4.757 vizualizări

Comemorarea revoluției bolșevice din octombrie, între nostalgie și critici

Membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au marcat luni, 7 noiembrie, cea de-a 99-a aniversare a „marii revoluții socialiste din Octombrie”. Liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, a ţinut un discurs în faţa oamenilor adunați la monumentul lui Lenin de la „Moldexpo” și şi-a amintit cu nostalgie de perioada sovietică. Deși subiectul a atras mai puțin decât odinioară atenția presei, el nu a rămas totuși în afara agendei media. Unii jurnaliști au pus accent pe nostalgie, alții au scos în prim-plan declarațiile critice aduse de Voronin la adresa actualei guvernări. Vedeți mai jos cum le-a reușit să reflecte subiectul.

Uniunea Sovietica a inviat astazi langa monumentul lui Lenin. Cu flori in maini, rand pe rand membrii si simpatizantii PCRM au depus flori - VIDEO

Uniunea Sovietica a inviat astazi langa monumentul lui Lenin de la Moldexpo unde comunistii au sarbatorit astazi 99 de ani de la Revolutia din Octombrie. Membri si simpatizanti PCRM au rostit discursuri inflacarate si au depus flori si au adus omagii liderului bolsevic.
inprofunzime.md

Comuniştii au sărbătorit 99 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie. Voronin: În ce constă acest Paradis capitalist? VIDEO

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, în frunte cu liderul său, Vladimir Voronin, a organizat un miting luni, 7 noiembrie, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie 1917.
adevarul.md

FOTO | PCRM despre revoluția bolșevică din 1917: cel mai important eveniment al secolului XX

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova se pregătește deja să aniverseze 100 de ani de la așa-zisa „Mare Revoluție Socialistă din Octombrie”, pe care o consideră cel mai important eveniment al secolului XX. - See more at: http://radiochisinau.md/foto-pcrm-despre-revolutia-bolsevica-din-1917-cel-mai-important-eveniment-al-secolului-xx.
radiochisinau.md