6.127 vizualizări

Declarații politice, relatate tendențios

Lidera PAS și candidata la funcția de președinte al țării, Maia Sandu, a acordat un interviu publicației rusești Komersant.ru. În cadrul acestuia, ea a enumerat care vor fi primele sale acțiuni în cazul în care va obține fotoliul de șef al statului, a explicat cum vede relațiile Republicii Moldova cu partenerii externi și vectorul de dezvoltare a țării, și cum va lupta cu corupția. Pe ultima sută de metri ai campaniei electorale, presa de la Chișinău a citit cu interes interviul și nu a ezitat să facă știri în baza lui. O bună parte dintre redacții au folosit însă în știri expresii tendențioase: „culmea disperării”, „dă buzna” etc., ceea ce demonstrează un dezechilibru grav în ceea ce privește echidistanța jurnalistică.

Ce face Maia Sandu în disperarea după voturi? Îl laudă pe Putin

În goana după voturi, candidatul PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, vrea să muște din electoratul socialistului Igor Dodon și îl laudă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin.
democracy.md

8:47 «Путин уважает сильных людей, надеюсь, мы сможем выстроить хорошие отношения». Интервью с Майей Санду

В Молдове завершается избирательная кампания по выборам президента. Самый сильный из проевропейских кандидатов — экс-министр просвещения Майя Санду, которая вполне может составить конкуренцию популярному лидеру пророссийских социалистов Игорю Додону.
newsmaker.md

Culmea disperării! Maia Sandu a inceput să-l laude pe Putin pentru a fura din electoratul lui Dodon

În goana după voturi, candidatul PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, vrea să muște din electoratul socialistului Igor Dodon și îl laudă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Într-un interviu pentru publicația rusă Kommersant, preluat și de portalul Newsmaker, Maia Sandu spune că Putin respectă oamenii puternici și pe această calea ea va putea construi relații bune cu liderul de la Kremlin. “Știu că președintele Putin respectă oamenii puternici și, sper, pe această cale noi vom putea construi relații bune în interesul ambelor țări”, a declarat Mai Sandu.
stiridinmoldova.md