6.473 vizualizări

Presa, generatoare şi consumatoare de confuzie electorală

În după-amiaza zilei de miercuri, 12 octombrie, presa de la Chișinău s-a pomenit într-o adevărată confuzie. Mai multe portaluri de știri au anunțat că lidera PAS,Maia Sandu, ar fi fost desemnată drept candidat comun al dreptei pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Toate ştirile cu acest conţinut s-au bazat pe declarațiile președintelui PLDM, Viorel Cibotaru. În scurt timp, au apărut însă alte știri, care – făcând trimitere la declarațiile liderului Platformei DA, Andrei Năstase – dezmințeau informația în cauză. Astfel, consumatorii de presă au avut ocazia să citească titluri despre Maia Sandu ca fiind desemnată pe post de candidat comun, titluri ce îl prezentau pe Andrei Năstase drept perdant și titluri care dezminţeau în totalitate informația. Vedeți mai jos selecția de știri.

Andrei Năstase, despre candidatul comun: Așteptăm răspuns din partea PAS

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a comentat pentru Independent.md informațiile apărute în presă, privind candidatul comun al forțelor anti-oligarhice.
independent.md

FLASH | Maia Sandu, candidatul comun al DREPTEI la prezidențiale

Liderul Partidului Acțiun și Solidaritate, Maia Sandu, va fi candidatul comun al coaliției electorale formată din PAS, PPDA și PLDM. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de președintele PLDM, Viorel Cibotaru.
radiochisinau.md

Andrei Năstase a cedat ? |Maia Sandu candidatul unic la funcția de președinte al RM

Liderul Partidului Acțiun și Solidaritate, Maia Sandu, va fi candidatul comun al coaliției electorale formată din PAS, PPDA și PLDM, scrie radiochisinau.md, cu referire la Viorel Cibotaru, președintele PLDM.
today.md