5.464 vizualizări

Cazul lui Ilan Shor: dintr-o singură sursă și cu accent pe emoții

Judecătoria Buiucani a decis marți, 11 octombrie, că primarul de Orhei, Ilan Shor, va rămâne în continuare în arest la domiciliu. Cererile înaintate de avocați, privind eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe motiv că a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de persoană de încredere a candidatei la funcţia de preşedinte al ţării, Inna Popenco, au fost respinse. La sedința de judecată a venit și soția lui Ilan Shor, interpreta Jasmin din Rusia, iar în fața instanței de judecată s-a adunat un grup de susținători ai primarului de Orhei care, ca de obicei, au cerut eliberarea edilului. Evenimentul a fost reflectat pe larg de presă, iar titlurile știrilor din start au marcat diferențe de abordare: unii au pus accent pe latura emoțională a cazului, alții au redat nemulțumirea bănuitului, iar cei din urmă au prezentat subiectul dintr-o singură sursă.

Жасмин в слезах: Свободу Илану Шору, отцу моих детей!

Сегодня суд в очередной раз рассматривал вопрос об изменении меры пресечения Илану Шору. У стен здания собрались протестующие, требующие его освобождения, а также супруга мэра Оргеева.
kp.md

Judecătorii l-au întristat din nou pe Ilan Shor

Instanța de judecată a decis că Ilan Shor să rămână în continuare în arest la domiciliu, fiind respinse cererile înaintate de avocați.
agora.md

Ilan Shor va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu; Jasmin s-a alăturat protestatarilor din faţa Judecătoriei Buiucani

Primarul de Orhei, Ilan Shor, va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia de prelungire a mandatului de arestare a fost luată de magistraţii de la Judecătoria Buiucani, unde a venit şi soţia lui Shor, interpreta Jasmin.
jurnal.md