6.756 vizualizări

Sondajele electorale, teren de jonglat cu cifre pentru jurnaliști

Igor Dodon, Andrei Năstase și Marian Lupu sunt candidații favoriți la fotoliul de președinte al țării, arată rezultatele unui sondaj realizat de „Intellect Group”. Potrivit cercetării sociologice – care pentru această companie pare să reprezinte debutul pe piața sondajelor din Moldova -, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, liderul socialiștilor, Igor Dodon ar acumula 30,8 %, liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase 12,2%, iar democratul Marian Lupu –11,8%. Presa de la noi a reflectat pe larg acest subiect care, ca de fiecare dată, a servit drept prilej pentru a scoate în prim-plan și a pune într-o lumină favorabilă anumiți candidați electorali. Mai exact, drept favoriți ai cursei prezidențiale au fost prezentați Marian Lupu și partidul său. Vedeți mai jos selecția de știri.

SONDAJ: PDM a întrecut partidul „DA” și s-a clasat pe locul 3 în top

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Democrat din Moldova ar fi a treia formațiune cu cele mai multe voturi acumulate. Aceasta reiese din datele unui nou sondaj realizat de compania Intellect-Group care a fost prezentat astăzi la Chișinău.
24h.md

Igor Dodon - din nou primul in lupta pentru prezidentiale. Topul partidelor care ar ajunge in Parlament daca ar avea loc parlamentarele: Partidul Maiei Sandu e pe 2. Datele unui nou sondaj

Daca duminica viitoare cetatenii moldoveni ar trebui sa isi aleaga presedintele, socialistul Igor Dodon ar obtine cele mai multe voturi, urmat de liderul Platformei Demnitate si Adevar si democratul Marian Lupu. Asta arata datele unui nou sondaj elaborat de compania Intellect Group.
protv.md

Marian Lupu are toate șansele să ajungă în turul doi de scrutin unde va concura cu socialistul Igor Dodon

Candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale Marian Lupu are toate șansele să ajungă în turul doi de scrutin unde va concura cu socialistul Igor Dodon, în timp ce Maia Sandu și Andrei Năstase cât timp se ceartă asupra candidatului comun riscă să piardă și votanții pe care îi aveau până acum.
hotnews.md