4.416 vizualizări

Decizia CA privind înregistrarea lui Marian Lupu în cursa electorală, relatată cu etichetări, vox-uri părtinitoare și titluri tendențioase

Curtea de Apel a respins  luni, 19 septembrie, cererea Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PDA) împotriva deciziei CEC privind înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Reprezentanții PDA afirmă că CEC ar fi greșit, înscriindu-l în cursa electorală pe candidatul Partidului Democrat într-o zi de sâmbătă, nelucrătoare, precum și în felul în care a analizat semnăturile de sprijin aduse de acesta. În timp ce reprezentantul lui Marian Lupu la CEC, avocatul Vadim Moțarschi, s-a arătat mulțumit de decizia instanței de apel, membrii  PDA susțin că vor ataca hotărârea la Curtea Supremă de Justiție. Știrea, bineînțeles, a fost relatată pe larg de presă, iar diferențele au fost izbitoare. Jurnaliștii și-au arătat vădit simpatiile pentru unii candidați și antipatia față de alții. Etichetările, titlurile tendențioase și vox-urile părtinitoare au fost doar câteva dintre abaterile sesizate în reportajele media.

Încă un eşec pentru partidul "DA". Curtea de Apel a respins cererea depusă de Năstase și Slusari împotriva CEC

Încă un eșec pentru Partidul "Demnitate și Adevăr", în spatele căruia stau mafioții Victor și Viorel Țopa. Curtea de Apel Chișinău a respins cererea depusă de Andrei Năstase și Alexandru Slusari împotriva Comisiei Electorale Centrale prin care cei doi au cerut anularea hotărârii de înregistrare a candidatului PDM pentru președinție, Marian Lupu.
publika.md

Lupu rămâne în cursă

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea Platformei DA, împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale privind înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Min. 29:50
realitatea.md

Cererea PPDA, respinsă de Curtea de Apel

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea depusă de reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr privind anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a candidatului PD, Marian Lupu, pentru prezidențiale.
jurnaltv.md