5.264 vizualizări

Marșul socialiștilor, un paradox sau solemnitate jurnalistică

Membrii şi simpatizanţii Partidului Socialiștilor au participat miercuri, 24 august, la un„marș al victoriei” dedicat„aniversării a 72-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”. Oameni au mărșăluit din Piaţa Marii Adunări Naţionale până la Memorialul „Eternitate” din Chişinău şi au depus flori la Focul veşnic. În centrul capitalei au răsunat cântece patriotice sovietice. Presa de la noi a urmărit evenimentul, doar că a pus accentele diferit. Unii au scos în prim-plan amploarea evenimentului, alții au subliniat irelevanța acestui marș în contextul Zilei Independenței care se apropie, iar cei din urmă au remarcat paradoxul unui astfel de eveniment. Vedeți mai jos selecția de știri.

Более 15 тысяч человек приняли участие в Марше памяти по случаю 72-й годовщины освобождения Молдовы от фашизма

Люди из всех уголков страны откликнулись на призыв Партии социалистов и, несмотря на пасмурную погоду, прибыли в столицу, чтобы принять участие в шествии по случаю очередной годовщины Ясско-Кишиневской операции.
kp.md

VIDEO Cântece sovietice şi nostalgie: În ajunul Zilei Independenţei, Igor Dodon a organizat un marş cu prilejul eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus de Igor Dodon, a organizat miercuri, 24 august, un marş prin centrul Chişinăului, pentru a marca aniversarea a 72 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.
adevarul.md

Paradox actual. Un microbuz donat de România pentru elevi, vine plin cu comunişti la comemorarea soldaților sovietici care au „eliberat” Moldova de „românii fascişti”

Se întâmplă la Chișinău. În cadrul marșului de comemorarea soldaților sovietici care au „eliberat” Moldova de „românii fascişti” au fost prezenți și câțiva adepți ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.
unimedia.md