6.820 vizualizări

Adriana Bețișor, în „război” cu presa și… dintre presă

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a examinat vineri, 12 august, sesizarea procuroarei Adriana Bețișor, care a solicitat de la postul Jurnal TV dezmințirea unor informații difuzate în cadrul emisiunii „Ora de Ras”. Adriana Bețișor susține că, prin difuzarea unor scene obscene, ce ar sugera că este vorba de propria ei persoană, i-a fost lezată demnitatea și onoarea. De asemenea, într-o „cerere prealabilă” expediată publicației „Ziarul de Gardă”, Adriana Bețișor și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că redacția în cauză i-a „dedicat” mai multe articole, drept care solicită publicarea unei dezmințiri. Deși membrii CCA nu au stabilit, în emisiunea „Ora de Ras”, încălcări ale Codului Audiovizualului, ci doar ale Codului Deontologic al Jurnalistului, iar consecințele cererii trimise la „Ziarul de Gardă” încă nu se cunosc, jurnaliștii de la Chișinău au reflectat pe larg acest „război” cu presa, care în multe cazuri însă s-a transformat într-un război… dintre presă. Unii au condamnat acțiunile pro­cu­roarei Adriana Bețișor, alții le-au găsit justificare. Vedeți cum le-a reușit din selecția de știri de mai jos.

Adriana Beţişor hărţuieşte presa: Procurorul a depus o sesizare la CCA privind Jurnal TV

Procurorul Adriana Beţişor a depus o sesizare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului în privinţa postului de televiziune Jurnal TV. Sesizarea a fost examinată în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului.
jurnal.md

Adriana Bețișor se ia de presă. S-a plâns la CCA pe Jurnal TV și amenință ZdG cu judecata

Procurorul Adriana Bețișor a sesizat Consiliul Coordonator al Audiovizualului în privința postului de televiziune Jurnal TV. Procurorul s-a plâns că ar fi fost defăimată în cadrul emisiunii „Ora de Ras”, moderată de Anatol Durbală și Constantin Cheianu, și a solicitat dezmințirea informației difuzate, pentru apărarea reputației sale. Totuși, membrii CCA au spus că „au mâinile legate”.
agora.md

I-a ajuns cuțitul la gât // PA a sesizat CCA referitor la Jurnal TV

Procurorul anticorupție, Adriana Bețișor, susține că i-a fost lezată demnitatea și onoarea prin difuzarea unor scene obscene cu privire la persoana sa, la emisiunea „Ora de ras" din 26 iunie 2016 de la postul JurnalTV. Procuratura Anticorupție a sesizat Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) în acest sens, iar cererea a fost examinată în cadrul ședinței de astăzi a CCA.
deschide.md