5.567 vizualizări

Primul val de deportări, comemorat, dar și ignorat de presă

Astăzi în Republica Moldova este comemorată ce-a de-a 75-a aniversare de la primul val de deportări când, în noaptea de 13 iunie 1941, peste 30 de mii de basarabeni au fost duși în Siberia. Cu acest prilej, la Chișinău au fost organizate mai multe acțiuni de comemorare, iar președintele Nicolae Timofti a transmis un mesaj în care a menționat că deportările au marcat și familia sa… Mesajul șefului statului a fost preluat de numeroase resurse media. În același timp, nu puține au fost redacțiile care pur și simplu au ignorat această dată istorică.

75 de ani de la primul val de deportări sovietice

Acum 75 de ani, mii de moldoveni au fost urcaţi în trenuri şi duşi cu forţa la mii de kilometri distanţă în Siberia şi Kazahstan, în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, relatează Radio Moldova Actualităţi.
TRM.MD

Mesajul lui Timofti in amintirea victimelor primului val de deportari sovietice: "Istoria nu se uita. Iar cine nu are memoria istoriei, risca s-o repete"

"Astazi, 13 iunie, se implinesc 75 de ani din ziua cand in istoria poporului nostru au inceput fi scrise sangeroasele pagini ale unui destin tragic", se mentioneaza in postare de pe pagina de facebook a presedintelui tarii, Nicolae Timofti.
http://inprofunzime.md

Nicolae Timofti, mesaj TULBURĂTOR: „Sunt descendentul unei familii de țărani, căreia NKVD-ul i-a bătut la geam în noaptea deportărilor”

Președintele Nicolae Timofti a făcut public, astăzi, un mesaj, în amintirea victimelor primului val de deportări sovietice, produs acum 75 de ani.
http://ziarulnational.md